FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Prijenos dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) na SN i DOM Holding trebao bi biti obavljen u idućih sedam dana, do kada se očekuje njihova proknjižba te upis na ime u Središnjoj depozitarnoj agenciji, doznaje se danas iz Hrvatskog fonda za privatizaciju. Riječ je o provedbi Sporazuma između Hrvatskog fonda za privatizaciju i ta dva holdinga, kojemu je 'zeleno svjetlo' dala hrvatska Vlada na svojoj zadnjoj sjednici 4. kolovoza, a koji je rezultat nagodbe o rješavanju repova iz kuponske privatizacije. SN Holding i Dom Holding sklopili su s Hrvatskim fondom za privatizaciju početkom ovog tjedna Sporazum temeljem kojeg SN Holding stječe 183.722 dionica opatijske hotelske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli, a Dom Holding 72.258 dionica, što zajedno čini 255.980 dionica, ili 84,58 posto dionica Liburnia Riviera Hotela.

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) priopćile su danas da će se sutra prijepodne u Deanovcu ponovo provjeriti instalirani cjevovod, a poslijepodne bi mogla početi sanacija plina iz prevrnutih vagonskih cisterni. Plin bi se doveden cjevovodom zapalio oko 200 metara dalje od kuća i od deanovečkog kolodvora. Sigurnosne mjere uključuju i privremenu evakuaciju stanovništva iz obližnjih kuća. Kada počne spaljivanje plina, željeznički promet bit će obustavljen.

OSIJEK - Predsjednik Udruge "Pokret za Slavoniju i Baranju" Branimir Glavaš poručio je s današnje konferencije za novinare koju je naslovio "Politički i medijski osuđenik za ratne zločine, javno o ratnim zločinima u Osijeku" da će "i iz toga rata izaći kao pobjednik". Glavaš je kazao da se nikada do sada nije dogodilo, pa čak ni u najcrnjim komunističkim vremenima takav progon i montiranje laži kakvo se tjednima provodi nada njim kao da je već osuđen. Glavaš je pozvao suborce "da ne vjeruju u laži i podmetanja čiji je cilj izazivanje međusobnog sukoba".

OSIJEK - Osječki gradonačelnik Anto Đapić zahvalio je predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu na financijskoj pomoći u suzbijanju najezde komaraca. Đapić je izvijestio da je danas dobio iz Vlade Odluku o sufinanciranju suzbijanja najezde komaraca s 5,5 milijuna kuna na područjima Bilja, Darde, Draža, Beloga Manastira, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Erduta, Petrijevaca, Valpova, Belišća, Marjanaca i Donjega Miholjca.

ZAGREB - Hrvatska Vlada s prošlotjedne je sjednice predložila Nadzornom odboru Autoceste Rijeka-Zagreb da s dužnosti predsjednika Uprave te tvrtke opozove Zorana Klarića i na njegovo mjesto imenuje Juricu Prskala, potvrđeno je danas u Vladinu Uredu za odnose s javnošću. Vlada je vlasnik Autoceste Rijeka-Zagreb i očekivao sam dosta dugo tu odluku o smjeni, s obzirom da su smijenjeni svi direktori u sličnim tvrtkama u državnom vlasništvu, izjavio je danas Klarić, dodajući da je imao mandat na pet godina, a izdržao je četiri.

ZAGREB - Terenski pregled i geofizička istraživanja utvrdili su da se na trasi buduće autoceste Zagreb-Sisak, dionici Zagreb-Velika Gorica (jug), nalazi osam arheoloških lokaliteta, sedam rimskih iz razdoblja od 1. do 4. stoljeća te jedan prapovijesni. Kako je danas izvijestilo Ministarstvo kulture, terenska istraživanja na tim lokalitetima provedena su krajem prošle i početkom ove godine, a sada je u tijeku dogovor s Hrvatskim autocestama radi ugovaranja nastavka istraživanja. Na lokalitetima je pronađena veća količina kućne keramike i građevnog materijala (opeke) iz rimskog razdoblja.

DIVULJE/ZAGREB - Požar na brdu Kraljice kod Unešića u Šibensko-kninskoj županiji lokaliziran je u 14,30 sati, priopćilo je Vatrogasno operativno središte u Divuljama. Opožareno je 9 hektara niskog raslinja i makije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙