FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30sati.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

ZAGREB

Glasnogovornica Ureda Predsjednika Republike Hrvatske Danijela Barišić opovrgnula je tvrdnje bivšeg pripadnika 3. gardijske brigade Želimira Dragičevića da je predsjednika Stjepana Mesića u više navrata pismeno upozoravao na slučaj ratnog zločina protiv civila, što ga je, tvrdi Dragičević, počinio nedavno promaknuti general-pukovnik Mladen Kruljac. Uredu Predsjednika Dragičević nije poslao predstavku u vezi sa slučajem generala Kruljca, izjavila je sinoć glasnogovornica Barišić. Dragičević je, u najnovijem broju "Nacionala" ustvrdio da je Kruljac za ulaska HV-a u Okučane 1995. zapovjedio ubojstvo jednoga starijeg civila. Tvrdi i da je Ured Predsjednika o tom događaju izvijestio u trima pismima - u srpnju 2004, te u lipnju i srpnju ove godine, a o svemu je, kaže, izvijestio i glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, ali do danas nije dobio odgovor.

SPLIT

Praizvedbom baleta "Daissa - istočno od raja" u režiji i koreografiji Staše Zurovca, na pozornici splitskoga HNK, zaokružen je sinoć niz od pet premijera na 51. Splitskom ljetu u produkciji splitske kazališne kuće. Glazbom i plesom, ali i pjesmom, Zurovac je ispričao priču o međuljudskim odnosima, osjećajima zatvorenih ljudi, grijehu te o potrazi za obećanom zemljom. Izvođači su bili Albina Rahmatulina, Lev Šapošnikov, Remus Dimache, Romulus Dimache, Elena Nikolaeva, Sanja Nevešćanin, Tea Jelić i ostali članovi baletnog ansambla splitskog HNK. U pripremi baleta "Daissa - istočno od raja" sudjelovala je i Zurovčeva supruga Olja Jovanović Zurovac, kostime je izradila Katarina Radošević Galić, a scenografiju Slaven Raos. Zurovac, 32-godišnji prvak zagrebačkog baleta, trenutačni v.d ravnatelja riječog baletnog ansambla, koreografijom se bavi od 1996.

SINJ

Upravni odbor Viteškoga alkarskog društva ocjenio je da su ovogodišnje alkarske svečanosti protekle veoma uspješno. Natjecanja za baru, čoju i alku pratilo je više od 15 tisuća gledatelja, a Sinj je na dan održavanja alke posjetilo više od 10 tisuća gostiju, rečeno je na sjednici, koja je održana jučer poslijepodne. Upravni odbor donio je odluku o nagradama i posebnim priznanjima osobama koje su zadnjih desetljeća doprinijeli očuvanju alkarske tradicije i radu Viteškoga alkarskog društva. Sinoć je 190. sinjska alke završila tradicionalnom alkarskom večerom i vatrometom. Tom prigodom uručeni su darovi pokrovitelja alke - "Puka Sinja i Cetinskog kraja", slavodobitniku, Mladenu Vučkoviću zlatni prsten s hrvatskim grom i sablja te njegovom momku Anti Šimleši srebrni prsten s hrvatskim grbom i jatagan.

ZAGREB

Otvoren je dio Istarskoga ipsilona kod čvora Rogovići nakon obavljenog očevida prometne nesreće koja se dogodila sinoć oko 21,30 sati, izvijestio je nešto poslije ponoći Hrvatski autoklub. Po podatcima PU Istarske u sudaru dvaju vozila na Istarskom ipsilonu ozlijeđene su tri osobe koje su prevezene u pulsku bolnicu. U policiji, međutim, nisu mogli ništa detaljnije reći o uzrocima nesreće i stanju ozlijeđenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙