FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 10. KOLOVOZA

ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za srijedu, 10. kolovoza.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za srijedu, 10. kolovoza.

STANKOVCI - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić otvorit će industrijsko-poslovnu zonu u Stankovcima, za koju se očekuje da će omogućiti ubrzani gospodarski razvoj Stankovaca i šireg područja tog dijela Zadarske županije. Vukelić će položiti kamen temeljac, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća tog mjesta potpisat će i Ugovor o financiranju infrastrukture u toj industrijsko-poslovnoj zoni kojim će MINGORP općini Stankovci dodijeliti bespovratnih 1,8 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture te zone. Do sada je pismo namjere o ulaganju u tu zonu dostavilo više od 40 poduzetnika (10 sati, polaganje kamena temeljca, dok je u 11 sati svečana sjednica Općinskog vijeća općine Stankovci u prostorijama Osnovne škole Stankovci).

ZAGREB - Čelni ljudi tvrtke HIKO - Heli kompanija i predstavnici jednog od najvećih svjetskih proizvođača civilnih helikoptera Eurocopter održat će zajedničku konferenciju za novinare u povodu odluke hrvatske Vlade da poništi međunarodni natječaj za višenamjensku helikoptersku službu (hotel The Regent - Esplanade,

Mihanovićeva 1, u 11,30 sati).

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u srpnju su u odnosu na lipanj porasle 0,8 posto, dok su u odnosu na srpanj prošle godine više za 2,3 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Nakon blagog pada na mjesečnoj razini u lipnju, proizvođačke su cijene u srpnju zabilježile najvišu mjesečnu stopu rasta u ovoj godini.

ZAGREB - Zabočki proizvođač netkanog tekstila Regeneracija ostvarila je u prvom polugodištu ove godine za 47,53 posto manju dobit, koja je iznosila 309 tisuća kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju tvrtka poslovala sa 589 tisuća kuna dobiti, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza. Ukupni prihodi tvrtke u prvom polugodištu godine porasli su 28,41 posto, na 38,46 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani bili 29,95 milijuna kuna.

ZAGREB - U Zagrebu su u lipnju cijene na malo bile više za 0,2 posto nego u svibnju te za 0,5 posto veće nego u lipnju prošle godine. Troškovi života prema svibnju su ostali nepromijenjeni, a prema prošlogodišnjem lipnju povećani su 1,5 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Urednik: Darko Buković

Tel: 01/4808 607

Faks: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙