FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ŠIBENIK - Dvojica nepoznatih naoružanih muškaraca opljačkala su danas oko 15 sati poslovnicu Splitske banke na šibenskoj Poljani u samom središtu grada, doznaje se od glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Rosande Trute. Policija je pozvala građane koji su oko 15 sati bili u blizini šibenske poslovnice Splitske banke u središtu grada, da ukoliko imaju bilo kakve informacije, pomognu u pronalaženju dvojice nepoznatih muškaraca koji su, uz prijetnju vatrenim oružjem, odnijeli veću količinu novca iz blagajne banke i udaljili se u nepoznatom smjeru. U vrijeme oružane pljačke banke, na glavnom gradskom trgu Poljani, u poslovnici su bile četiri službenice kojima su pljačkaši zaprijetili oružjem. Policija nadzire izlaze iz Šibenika i poduzima mjere radi utvrđivanja i pronalaska počinitelja kaznenog djela razbojništva.

ZAGREB - Glasnogovornica Ureda Predsjednika Republike Hrvatske Danijela Barišić opovrgnula je tvrdnje bivšeg pripadnika 3. gardijske brigade Želimira Dragičevića da je predsjednika Stjepana Mesića u više navrata pismeno upozoravao na slučaj ratnog zločina protiv civila, što ga je, tvrdi Dragičević, počinio nedavno promaknuti general-pukovnik Mladen Kruljac. "Uredu Predsjednika Dragičević nije poslao predstavku u vezi sa slučajem generala Kruljca", izjavila je večeras glasnogovornica Barišić. Dragičević je, u najnovijem broju "Nacionala" ustvrdio da je Kruljac za ulaska HV-a u Okučane 1995. zapovjedio ubojstvo starijeg civila.

ZAGREB - Iz Hrvatskih željeznica doznaje se danas da će se krajem tjedna, u četvrtak ili petak početi spaljivati plin iz prevrnutih cisterni u Deanovcu kod Ivanić Grada, a spaljivanje će trajati dvadesetak dana. Tijekom dana stručne ekipe tvrtke Crosco obišle su teren te izvode pripremne radove kako bi se počelo sa spaljivanjem plina iz vagonskih cisterni koje su u petak iskliznule i prevrnule se u kolodvoru Deanovec.

KARLOVAC - Nezavisna gradska vijećnica Jasna Plevnik i predsjednik Vijeća i karlovačkog HSU-a Ivan Tudić zamolili su danas predsjednika Stjepana Mesića za podršku u borbi "protiv korupcijskog otimanja mandata u Karlovcu" i u "legitimnom otporu nezakonitom i nemoralnom sporazumu između vijećnika HSU-a Franje Capana i predsjednika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića". Pismo sličnog sadržaja Plevnik i Tudić uputili su 7. kolovoza Savezu europskih pučkih stranaka "da bi se karlovačka korupcijska afera internacionalizirala", rekla je Plevnik na konferenciji za novinare.

SINJ - Upravni odbor Viteškoga alkarskog društva ocjenjeno je na poslijepodnevnoj sjednici da su ovogodišnje alkarske svečanosti protekle veoma uspješno. Natjecanja za baru, čoju i alku pratilo je više od 15 tisuća gledatelja, a Sinj je na dan održavanja alke posjetilo više od 10 tisuća gostiju, rečeno je.

ZAGREB - Udruga Hrvatski uljudbeni pokret (HUP) podnijela je danas Općinskom sudu u Zagrebu tužbu protiv čelnika Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Žarka Puhovskog i Ranka Helebranta, ocjenjujući da je HHO u priopćenju za javnost u povodu 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" oklevetao Hrvatski uljudbeni pokret, hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, te sve hrvatske domoljube. Tužbu Hrvatskog uljudbenog pokreta Puhovski smatra "toliko nerazumnom i besmislenom da ne zaslužuje komentar".

ZAGREB - Folklorni ansambl "Turopolje" iz Velike Gorice osvojio je Grand prix na 42. tradicionalnom tjednu kulture koji se održava u poljskom skijalištu Beskidzkieju na 16. međunarodnom susretu folklora u mjestu Žywiecu, priopćio je Ansambl nakon povratka. Za Grand prix natjecalo se 17 folklornih skupina, podsjeća Ansambl u priopćenju, dodajući da se svaka skupina trebala predstaviti u cjelovitom četrdesetminutnom programu.

PULA - Djelatnik kooperantske tvrtke iz Pule smrtno je stradao danas u nesreći na radu koja se oko 13,10 sati dogodila u pulskom brodogradilištu Uljanik, izvijestio je istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić. Nesreća se dogodila pri vezivanju čeličnog užeta s jedne dizalice kada je nesretni radnik, iz zasad neutvrđenih razloga, pao sa sekcije (dijela broda), s visine od devet metara, na metalno postolje te pritom zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo. Okolnosti nesreće još se utvrđuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙