FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srpski mediji o utakmici Inter - Crvena zvezda

BEOGRAD, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Utakmica drugog pretkola Kupa UEFAizmeđu Intera iz Zaprešića i Crvene zvezde dolazi u najnepovoljnijemtrenutku, jer sportski aspekti sraza u Zaprešiću nisu ni ovog puta uprvom planu, već su političari opet, kao i prije 15-ak godina,nametnuli "nacionalni interes", piše beogradski dnevnik "Danas" uredakcijskom komentaru pod naslovom "Rizičan meč".
BEOGRAD, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Utakmica drugog pretkola Kupa UEFA između Intera iz Zaprešića i Crvene zvezde dolazi u najnepovoljnijem trenutku, jer sportski aspekti sraza u Zaprešiću nisu ni ovog puta u prvom planu, već su političari opet, kao i prije 15-ak godina, nametnuli "nacionalni interes", piše beogradski dnevnik "Danas" u redakcijskom komentaru pod naslovom "Rizičan meč".

"Atmosfera koja je stvorena, a potpiruje se i nadalje, neodoljivo podsjeća na (neodigrani) meč između Dinama i Crvene zvezde svibnja davne 1991. Mnogi i dan danas tvrde da nije bilo Maksimira, da ne bi bilo ni Oluje, odnosno da je rat zapravo počeo tom tučnjavom BBB-a i 'delija'. I tada su, političari prije svega, uspjeli da jednu običnu nogometnu utakmicu (praktično nije imala nikakav takmičarski značaj) podignu na 'višu razinu'", piše list.

"Odnosi između SCG i Hrvatske danas su, po mišljenju mnogih, na najnižoj grani od vremena Miloševića; prestrogo, rekli bi drugi (manjina), ali priznaju da je tenzija koja je stvorena oko 10-godišnjice Oluje - za Hrvate to je najveća pobjeda, a za Srbe najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata - uzburkala strasti; iskra je potrebna da se zapali fitilj", piše "Danas", konstatirajući da bi ta "iskra" mogao biti baš utakmica u Zaprešiću, jer niti jedni niti drugi navijači "ne govore da na utakmicu dolaze kako bi pomogli svojim ljubimcima, već jasno stavljaju do znanja koje su im pobude".

"Ne budu li na vrijeme i adekvatno reagirali 'nadležni' (policija prije svih), kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, onda se Maksimir može ponoviti, a onda i sve ostalo", zaključak je komentara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙