FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Germangwings uvodi letove iz Hamburga za Zagreb

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Njemačka niskotarifna zrakoplovnatvrtka Germanwings danas je potvrdila kako će Hamburg biti četvrtigrad u Njemačkoj koji će redovnim linijama biti povezan sa Zagrebom, aletovi na toj destinaciji započet će tijekom zimskog reda letenja,koji stupa na snagu 29. listopada ove godine, izvijestila je tatvrtka.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Njemačka niskotarifna zrakoplovna tvrtka Germanwings danas je potvrdila kako će Hamburg biti četvrti grad u Njemačkoj koji će redovnim linijama biti povezan sa Zagrebom, a letovi na toj destinaciji započet će tijekom zimskog reda letenja, koji stupa na snagu 29. listopada ove godine, izvijestila je ta tvrtka.

Time će Hamburg postati četvrta startna zračna luka u Njemačkoj za Germanwings, uz postojeće Köln/Bonn, Stuttgart i Berlin.

Razlog uvrštavanja Zagreba na listu deset gradova prema kojima će Germanwings letjeti iz Hamburga, prvenstveno treba zahvaliti izvrsnim rezultatima koje ova njemačka niskotarifna kompanija ostvaruje na linijama za Hrvatsku gdje je prosječna popunjenost svih letova 83 posto, kažu u Germanwingsu.

Trenutno, Germanwings iz zračne luke Köln/Bonn četiri puta tjedno leti za Zagreb, tri puta tjedno za Split te tijekom ljeta tri puta tjedno za Dubrovnik. Iz Stuttgarta, kao i iz Berlina, Germanwings tri puta tjedno leti za Zagreb i Split.

Tvrtka planira u ovoj godini ostvariti promet veći od 380 milijuna eura i prevesti više od 5,5 milijuna putnika. Iz kompanije najavljuju kako im tek predstoji faza širenja, pa su u lipnju ove godine naručili 18 novih zrakoplova, te potpisali pismo namjere za još dodatnih 12 zrakoplova, što znači i više nego trostruko povećanje trenutne flote.

Germanwings je zrakoplovna kompanija u 100 postotnom vlasništvu grupe Eurowings Luftverkehrs AG, u sklopu koje pak 49 posto udjela drži njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙