FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Busek za "Vjesnik": Prvo Hrvatska, onda Turska

ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska je spremna za Europskuuniju i pristupne pregovore trebala bi početi prije Turske, izjavio jeu razgovoru za "Vjesnik" od ponedjeljka Erhard Busek, austrijskivicekancelar i koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu.
ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska je spremna za Europsku uniju i pristupne pregovore trebala bi početi prije Turske, izjavio je u razgovoru za "Vjesnik" od ponedjeljka Erhard Busek, austrijski vicekancelar i koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu.

"Iskreno se nadam da će vrlo skoro doći do rješenja problema s Hrvatskom i početka pregovora. Osobno sam uvjeren da će pregovori brzo početi, u svakom slučaju trebalo bi to biti prije nego što počnu s Turskom", rekao je Busek.

Busek smatra da je hrvatska Vlada učinila mnogo i da se jako trudi poboljšati suradnju i s Haagom i s europskim partnerima kako bi ih uvjerila u svoju vjerodostojnost.

"Iznimno je važno da se i reforme provode kako treba, a smatram da je Hrvatska u mnogočemu razvijenija od Rumunjske i Bugarske. U svakom slučaju mislim da je Hrvatska spremna za Europsku uniju", rekao je, ističući je kao dobar primjer i uzor cijeloj regiji.

"Hrvatska je bila i ostaje dio Europe i treba samo što prije riješiti posljednju prepreku kako bi se otklonila sadašnja blokada i počeli pregovori", poručio je Busek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙