FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 16 sati

ZAGREB, 7. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 7. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

SISAK - Sisačko-moslavačka policija priopćila je da je utvrdila manju štetu koju su nepoznati počinitelji učinili na vojnim oklopnim vozilima, izloženima na izložbi "Počast domovini" među oružjem i oruđem kojima su se branitelji Siska i Banovine koristili u prvim danima srpske agresije. Protiv zasad nepoznatih počinitelja policija će podnijeti kaznene prijave. Uoči otvorenja izložbe, počinitelji su crvenim lakom u spreju nacrtali zvijezde petokrake na oklopnim vozilima, a organizatori izložbe su ih brisali i prekrili, ali se vide tragov. Na oklopnjacima su oštećena vrata, a s dvaju su ukradeni puškomitraljezi i oštećena je unutrašnjost vozila. Udruga dragovoljaca Domovinskog rata te županije taj čin smatra političkom i ideološkom provokacijom usmjerenom protiv Oluje i njezine obljetnice.

MALA I VELIKA POLANA - Izaslanstvo sela Čigoča kod Siska, najvećega europskog sela roda, posjetilo je danas prijateljsko selo roda u susjednoj Sloveniji, smješteno u dva susjedna sela u dolini Mure, Malu i Veliku Polanu. Ondje danas završava jednotjedni Pomurski ljetni festival narodnog stvaralaštva, kulturnih i sportskih priredaba i natjecanja te suradnje s ostalim europskim selima roda. Mala i Velika Polana i Čigoč već četiri godine rade na promicanju europskih sela roda, ekoloških, etnoloških i turističkih europskih vrijednosti. U Čogoču ljeti ima više roda nego seljana jer ih stigne 120 parova i još malih roda, što je najveća populacija te zaštićene vrste u Europi. No, Velika i Mala Polana s devet parova roda imaju mnogo više ekoloških, turističkih i etnoloških programa. Predstavnici grada Siska, Čigoča i Parka prirode Lonjskog polja zaključili da bi im razmjena iskustava pomogla da kvalitetnije predstave rijetkost koju imaju.

ZAGREB - Promet s mora prema unutrašnjosti je pojačan, kolona vozila pred tunelom Sveti Rok je duga oko 8 kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Kolone se stvaraju i pred tunelom Učka na obje strane tako da se na ulaz u tunel povremeno čeka i do 30 minuta. Na otoku Krku isto se vozi u sporoj koloni dugoj 28 kilometara prema Krčkom mostu. Na autocesti A 1 Zagreb-Split prema Zagrebu u mjestu Bosiljevo također dolazi do zastoja zbog vrlo gustog prometa. Pojačan je i izlaz s autoceste u Lučkom u Zagrebu gdje se čeka u koloni dugoj oko 6 kilometara. Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak je pojačan ulaz vozila. U trajektnim se lukama Jablanac za Rab, i Prizna za Pag, te u povratnim lukama Žigljen i Mišnjak, stvaraju kilometarske kolone vozila koje čekaju na ukrcaj na trajekt.

RIJEKA - U prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 6.20 sati na autocesti Rijeka-Zagreb između tunela Javorova kosa i Čardaka, smrtno je stradala Renata Babić (1968.) iz Voštana kod Trilja, koja je bila suputnica u vozilu švicarskih registarskih oznaka, izvijestila je policija. Kako je policija izvijestila nakon završenog očevida, nesreća se dogodila u blizini Stare Sušice, kada je osobno vozilo švicarskih oznaka kojim je u smjeru Rijeke upravljao I.B.(1967.) iz Voštana kod Trilja, prešlo na suprotnu stranu kolnika i sudarilo se s vozilom talijanskih registarskih oznaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙