FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sahin najmlađi igrač u povijesti Bundeslige

BERLIN, 6. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Uvodno kolo njemačkog nogometnogprvenstva donijelo je i prvi rekord. U dvoboju Wolfsburga i BorussieDortmund nastupio je mladi turski reprezentativac Nuri Sahina, kojiima tek 16 godina, 11 mjeseci i sedam dana.
BERLIN, 6. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Uvodno kolo njemačkog nogometnog prvenstva donijelo je i prvi rekord. U dvoboju Wolfsburga i Borussie Dortmund nastupio je mladi turski reprezentativac Nuri Sahina, koji ima tek 16 godina, 11 mjeseci i sedam dana.

Branič momčadi iz Dortmunda tako je postao najmlađi igrač u povijesti Bundeslige. Dosadašnji rekord držao je Juergen Friedl, koji je u sezoni 1975/76 u dresu Eintrachta iz Frankfurta debitirao sa 17 godina i 26 dana.

Mladi Turčin u Borussiu je došao 2001. godine, a ugovor s bivšim europskim prvakom veže ga do 2009. godine. Sahina su ovoga ljeta željeli angažirati engleski klubovi Chelsea i Arsenal, no vodstvo Borussie odbilo je njihove ponude.

"Sahin je jedna od najvećih talenata koje sam vidio u dosadašnjoj karijeri. Dečko je zaslužio priliku, premda već sada igra smireno i pametno, kao da je iz njega deset bundesligaških sezona." kazao je direktor kluba, Hans-Joachim Waztke.

Utakmica između Wolfsburga i Borussie Dortmund završila je 2:2, a Sahin je odigrao svih 90 minuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙