FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 6. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 6. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

GOSPIĆ/BRUŠANE - Udruga pripadnika specijalne policije iz Domovinskog rata u subotu je u Gospiću i u Brušanima proslavila svoj dan i 10. obljetnicu uspješno završene vojno-redarstvene akcije Oluje. Predstavnici Udruge pripadnika specijalne policije i Udruge udovica poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje pred glavnim križem na Gradskome groblju u Gospiću. Nakon toga, nekoliko stotina članova Udruge specijalne policije, MUP-a, Vojnog saniteta, s obiteljima poginulih i gostima okupili su se u Brušanima podno Velebita, gdje su se podsjetili na doprinos specijalnih postrojba MUP-a u obrani i oslobađanju zaposjednutih područja. Na skupu su među ostalima bili i ratni ministri Ivan Jarnjak i Andrija Hebrang te predstavnici Gospića i Ličko-senjske županije.

SLUNJ/KARLOVAC - Četverodnevna proslava 10. obljetnice Oluje za karlovačko Zborno područje završena je danas svečanom dodjelom priznanja dvadestorici zaslužnih u toj operaciji te mimohodom 14. domobranske pukovnije i ratnih zapovjednika toga zbornog područja kroz Slunj, koji danas slavi svoj dan. Postrojavanje i mimohod u Slunju, oslobođenom na današnji dan prije 10. godina, vodio je zapovjednik Zapovjedništva karlovačkoga Zbornog područja, general pukovnik u mirovini Miljenko Crnjac. Jutros je u uredu karlovačkog župana njegov zamjenik Marinko Milčić petorici zapovjednika toga zbornog područja te petnaestorici zapovjednika brigada, pukovnija i ostalih postrojba koje su sudjelovale u vojno-redarstvenoj akciji Oluji uručio plakete za posebne zasluge.

SINJ - Jedan od najstarijih alkara 47-godišnji Joško Marić pobjednik je ovogodišnjeg natjecanja kopljanika za Čoju. On je u tri trke pogodcima u dvije sride i jednu jedinicu ukupno sakupio 7 bodova. Ovo je Mariću šesta Čoja u njegovom dugogodišnjem alkarskom stažu alkara kopljanika, a također je i trostruki slavodobitnik Alke. Alkaru Mariću obnašatelj dužnosti alkarskog vojvode Ivan Čikara na koplje je privezao tri metra crvene čoje kao simbol pobjede, a pripala mu je i srebrna plaketa alke te novčana nagrada od 15 tisuća kuna koja odlazi u Fond za obranu aktualnog alkarskog vojvode generala Mirka Norca što je zajednička odluka svih alkara. Sutra je završno slavlje i natjecanje kopljanika za naslov slavodobitnika 290. sinjske alke koje se održava pod pokroviteljstvom "puka sinja i Cetinske krajine".

BENKOVAC/VUKOVAR - U glavnoj benkovačkoj ulici na Šetalištu kneza Branimira danas je na jednoj zgradi osvanuo grafit "Smrt Pupavcu - HV", koji su komunalni redari izbrisali. Kriminalistička policija u Benkovcu povela je istragu te traga za počiniteljem. Benkovački gradonačelnik Branko Kutija osudio je taj čin, ističući pritom da takvi počinitelji čine štetu gradu Benkovcu. Taj čin te grafite koji su se u petak pojavili na kućama Srba u Sotinu, nedaleko od Vukovara, osudila je danas Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). "Pozivamo policiju da otkrije počinitelja", priopćio je glasnogovornik SDSS-a i predsjednik Izvršnog odbora te stranke Boro Rkman. Upozorio je kako se, za razliku od grafita u Sotinu, kojima se "poziva na vjersku i nacionalnu nesnošljivost, u Benkovcu poziva na ubojstvo određene osobe".

RIJEKA - Potraga za Čehom koji je u četvrtak u 15 sati gumenom barkom na vesla isplovio iz Lukova u Velebitskom kanalu nastavljena je danas, ali češki turist još nije pronađen, doznaje se danas iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. Jučer je uz obalu otoka Paga, južno od uvale Cista pronađena i iz mora izvađena gumena barka na kojoj je Čeh isplovio. Danas je potraga na moru nastavljena dvama policijskim brodicama iz Senja i Karlobaga, a uz stjenovitu pašku obalu tragali su djelatnici i ronioci Gorske službe spašavanja, bez uspjeha. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci danas je koordinirala akciju spašavanja 15-metarske talijanske jahte kojoj se nedaleko od Hvara oko 15 sati pokvario motor. Jahtu s četiri člana posade veliki su valovi i vjetar nosili prema otočiću Šćedru.

ZAGREB/VARAŽDIN - Dvogodišnja djevojčica koju je danas pregazio traktor u Leskovcu Topličkom kod Varaždinskih Toplica preminula je od zadobivenih ozljeda na putu u varaždinsku Opću bolnicu, izvijestila je Policijska uprava iz Varaždina. Nesretnu djevojčicu je u zajedničkom dvorištu obiteljske kuće pregazio krećući se unatrag poljoprivredni traktor, priopćila je policija.

PULA - Nevio Skandel iz Pule noćas je smrtno stradao dok je ronio u pulskoj luci nedaleko od Uljanika, gdje je vadio školjke, izvijestila je danas istarska policija. Prema podacima policije, s nesretnim 42-godišnjim Skandelom ronili su još trojica, koji su na obalu stigli oko 2,30 sati te o tom događaju izvijestili Nacionalnu središnjicu traganja i spašavanja iz Rijeke i istarsku policiju. Okolnosti smrti nesretnog ronioca se ispituju, a s obzirom na to da nisu pronađeni tragovi nasilja, pretpostavlja se da se utopio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙