FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.
ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.

OSIJEK - Masne mrlje koje su jutros oko 9 sati uočili osječki ribiči na Dravi u Donjem gradu o čemu su izvijestili nadležne institucije te Press centar za okoliš Hrvatske i Osječke zelene nisu identificirane ni nakon izlaska nadležnih inspekcijskih službi i policije, pa je uzet uzorak kako bi se ispitalo o čemu je riječ. Nažalost, teško je otkriti odakle dolaze nečistoće jer je uslijed velike količine oborinskih voda očito došlo do prelijevanja iz šahtova koji su spojeni na jedan ispust, glavni kolektor, izvijestio je vodoprivredni županijski inspektor Ivica Bošnjaković.

Nadležni iz Hrvatskih voda koji su također nakon dojave izašli na teren ističu da će se masne mrlje u Dravi zbog brzine vode raspršiti i otječi prema Dunavu. O kakvim je točno riječ mrljama nisu mogli potvrditi, osim da se radi o crnim mrljama.

ZAGREB - Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije i Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku danas su predstavnici Službe za zaštitu od požara i katastrofa Okruga Breisgau-Hochschwarzwald iz njemačke pokrajine Baden-Wurttemberg poklonili vatrogasno vozilo s auto-ljestvama, vozilo hitne medicinske pomoći, te sanitetski materijal i opremu za bolničke krevete iz zaliha njemačke vojske. Njemački Okrug Breisgau- Hochschwarzwald do sada je Sisačko-moslavačkoj županiji poklonio 30 vatrogasnih vozila, agregate za struju i ostalu vatrogasnu opremu kojom je obnovljen rad dobrovoljnih vatrogasnih društava na ratom zahvaćenim područjima županije i kojom su DVD-i na tim područjima opskrbljeni za zaštitu od požara i elementarnih nepogoda, ali i za pružanje pomoći stanovništvu. Zamjenica župana Marijana Petir, koja je i sama vatrogasac i sudjeluje u vatrogasnim aktivnostima, zahvalila se njemačkim vatrogascima i njemačkom narodu na nesebičnoj pomoći koju su Sisku i Hrvatskoj davali u Domovinskom ratu, te svojom humanošću i solidarnošću pomogli u zbrinjavanju velikog broja hrvatskih prognanika i izbjeglica iz BiH. Zahvalila je i na potpori koju daju Hrvatskoj u njezinim nastojanjima da započne pregovore za ulazak u članstvo Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙