FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atlantska plovidba: višestruk rast dobiti

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Dubrovački brodar Atlantska plovidbazavršio je prvo ovogodišnje polugodište s neto dobiti u iznosu od263,95 milijuna kuna, što predstavlja višestruko povećanje u odnosu na47,05 milijuna kuna neto dobiti iz istog razdoblja lani, pokazujupodaci iz konsolidiranog financijskog izvješća Atlantske plovidbe kojeprenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Dubrovački brodar Atlantska plovidba završio je prvo ovogodišnje polugodište s neto dobiti u iznosu od 263,95 milijuna kuna, što predstavlja višestruko povećanje u odnosu na 47,05 milijuna kuna neto dobiti iz istog razdoblja lani, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća Atlantske plovidbe koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi Atlantske plovidbe u prvoj su polovici ove godine udvostručeni u odnosu na isto razdoblje lani, i to na 561,16 milijuna kuna, što u tvrtki pojašnjavaju kao rezultat porasta prihoda od vozarina i ostvarivanja izvanrednih prihoda od prodaje broda Imperial u travnju ove godine. Samo prodajom tog broda tvrtka je ostvarila 21,48 milijuna dolara prihoda, koje će upotrijebiti za kupnju novih brodova.

Prihodi koje je taj dubrovački brodar ostvario na domaćem tržištu iznosili su na kraju lipnja 3,8 milijuna kuna, također višestruko više od prošlogodišnjih 806 tisuća kuna, dok su prihodi ostvareni na inotržištima povećani za 66 posto, na 424,65 milijuna kuna.

U prvih šest mjeseci ove godine Atlantska plovidba bilježi i višestruki rast ostalih prihoda, kao i četverostruko veće financijske prihode nego u istom razdoblju prošle godine - u iznosu od 4,7 milijuna kuna.

Istodobno su ukupni rashodi tvrtke povećani za 41 posto, na 299,25 milijuna kuna, a najveće povećanje pritom bilježe ostali troškovi iz osnovne djelatnosti (za 218 posto, na 54,23 milijuna kuna) te troškovi osoblja (za 54 posto, na 61,15 milijuna kuna).

Osim segmenta brodarskog prijevoza, ovo izvješće Atlantske plovidbe odnosi se i na nedavno otvoreni Grand hotel Imperial u Dubrovniku, Hotel Lapad, kao i na putničku agenciju Atlas.

Iz Atlantske plovidbe nedavno su objavili i kako su u lipnju s kineskim brodogradilištem sklopili ugovore o gradnji dvaju novih brodova, pojedinačne cijene od 36,6 milijuna dolara. Isporuka prvog broda bila bi do 30. lipnja 2007. godine, a drugog šest mjeseci nakon isporuke prvog broda.

Također, najavili su i kako su pri kraju pregovori s vijetnamskim brodogradilištem za izgradnju nova tri broda, čija pojedinačna cijena iznosio oko 28 milijuna dolara, a isporuka ovih brodova bila bi u prvoj polovici 2007. godine.

Tijekom srpnja ove godine Atlantska je plovidba prodala i svoja tri starija broda norveškom kupcu za 41 milijun dolara, s tim da je te iste brodove odmah uzela u charter, temeljem kojega i nadalje upravljaju ovim brodovima te zapošljava svoju posadu, a vlasniku plaćaju dnevnu naknadu za svaki brod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙