FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati

ZAGREB - Proslavljajući ove godine Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, s ponosom obilježavamo desetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Oluja", kojom je nakon pet godina oslobođen grad Knin i najveći dio do tada okupiranih dijelova Domovine, ističe predsjednik Republike Stjepan Mesić u čestitci upućenoj svim hrvatskim građanima u Domovini i inozemstvu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Napominjući da pobjede i uspjesi nemaju svrhu da zapečate povijest, nego da otvore nove životne perspektive, Mesić naglašava da je Republika Hrvatska, čuvajući svoj nacionalni i povijesni identitet, danas čvrsto usmjerena tomu da u najvećoj mjeri stvarno ispuni svoj ideal države ljudskih prava, demokracije i europskog standarda života te da se pridruži Europskoj uniji, gdje stvarno i povijesno pripada.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader danas je, u ime Vlade i svoje osobno, hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima, uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Na taj Dan, navodi premijer, prisjećamo se sudbonosnih zbivanja i veličanstvenih vojno-redarstvenih operacija, kojima smo stali u obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske i svih njenih građana. Uspješnim završetkom operacije "Oluja", Hrvatska je započela novo, mirnodopsko razdoblje. Spremno smo se suočili s izazovima budućnosti, potvrdili svoj status ravnopravnog člana međunarodne zajednice te sigurno krenuli dalje putem prema Europskoj uniji, ističe predsjednik Vlade u čestitci.

ZEMUNIK - Letački program koji će se 5. kolovoza održati u Kninu u povodu obilježavanja 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluja', prikazan je danas novinarima u vojarni "Zemunik". U letačkom programu sudjelovat će 391 časnik, dočasnik, djelatni vojnici, ročni vojnici i državni namještenici. Od toga broja 74 su pilota, 22 zrakoplovna tehničara-letača i 21 padobranac. "Taj program tretiramo kao vojnu vježbu" rekao je ministar obrane Berislav Rončević, izražavajući zadovoljstvo što je u njegovom mandatu postotak ispravnosti zrakoplovne tehnike sa 29 podignut na 79 posto. Nastavljamo s modernizacijom zrakoplovne tehnike, najavio je ministar i ponovio da će MIG-ovi biti u HRZ-u do 2010. godine, a nakon toga se ide u drugi program zrakoplova, no još nije definirano kojih.

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas optužbe vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata da ministrica Jadranka Kosor ignorira vukovarske branitelje i njihove probleme, te ističe da ministrica neprekidno vodi računa o vukovarskim braniteljima i stradalnicima. Koordinacija, koja obuhvaća 11 udruga proisteklih iz Domovinskog rata, od Kosor traži da razmisli o vraćanju Plakete počasne građanke Vukovara. Oštro odbacujući optužbe i uz tvrdnju da Kosor nema namjeru vratiti Plaketu, u Ministarstvu kažu da o neprekidnoj brizi ministrice za vukovarske branitelje i stradalnike svjedoči i njezin posljednji posjet Vukovaru 27. srpnja, kada je položila temeljni kamen zgrade namijenjene stradalnicima. Tada se, ističu, susrela i s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Vukovarsko-srijemske županije i s njima razgovarala o aktualnim braniteljskim pitanjima.

ZAGREB - Ovogodišnji treći po redu Festival svjetskog kazališta održat će se od 15. do 21. rujna u tri gradska kazališta: Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), Zagrebačkom kazalištu mladih (ZeKaeM) i Gradskom dramskom kazalištu (DK) "Gavella", priopćeno je danas iz tog kazališta. Kako se dodaje, bit će prikazano šest kazališnih predstava iz Danske, Italije, Slovenije, Latvije i Poljske, a prema izboru Umjetničkih direktora Dubravke Vrgoč i Ivice Buljana. Festival će započeti izvedbom predstave "U kosturu kita" danskog kazališta ODIN Theatre u režiji talijanskog redatelja Eugenia Barbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙