FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elcon: gubitak u prvom polugodištu 4,28 milijuna kuna

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Neto gubitak tvrtke Elcon u prvompolugodištu ove godine iznosio je 4,28 milijuna kuna, podatak je izizvještaja o poslovanju te tvrtke koji prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Neto gubitak tvrtke Elcon u prvom polugodištu ove godine iznosio je 4,28 milijuna kuna, podatak je iz izvještaja o poslovanju te tvrtke koji prenosi Varaždinska burza.

U istom prošlogodišnjem razdoblju, Elcon je ostvario neto dobit od 781 tisuće kuna.

Gubitak je posljedica značajnog gubitka posla, pada ekonomičnosti poslovanja, smanjene realizacije i visokih fiksnih troškova, kaže se u komentaru Uprave. Dodaje se i da je likvidnost tvrtke otežana, pa plaćanje dobavljačima za repromaterijal i usluge značajno kasni.

Ukupni prihodi Elcona u prvih šest mjeseci iznosili su 56,99 milijuna kuna i bili su 17,3 posto manji od lanjskih 68,95 milijuna kuna. Od prodaje u Hrvatskoj Elcon je prihodovao 14,95, a od prodaje u inozemstvu 34,92 milijuna kuna.

Istodobno, ukupni rashodi bili su 61,28 milijuna kuna, 10,1 posto manji nego u prvom polugodištu 2004. godine.

Elcon iz Zlatar Bistrice osnovan je 1971. godine, a od osnutka do danas osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja kabelskih setova za automobilsku industriju i industriju kućanskih aparata. Proizvodnja za automobilsku industriju zauzima 95 posto ukupne proizvodnje, a glavni kupci su PSA, Valeo Hella i Yazaki. U programu proizvodnje kabelskih setova za kućanske aparate glavni je kupac tvrtka Vaillant.

Elcon ima 539 zaposlenih, a najveći dioničari su Elcon d.d. sa 29,13 postotnim udjelom, država odnosno Ministarstvo financija ima 25 posto, a tvrtka Paktor iz Splita 3,76 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙