FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 3. kolovoza

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) -
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) -

Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 3. kolovoza.

SALZBURG - Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjeluje na tradicionalnom ljetnom sastanku šefova vlada zemalja jugoistočne Europe. Domaćini susreta su austrijski savezni kancelar Wolfgang Scheuessel i posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek. Najavljen je dolazak premijera Makedonije, Rumunjske, Srbije i Crne Gore, a tema okruglog stola bit će stabilnost u jugoistočnoj Europi u 21. stoljeću.

TEHERAN - Završava drugi mandat dosadašnjeg iranskog predsjednika, reformista Mohamada Hatamija, a dužnost preuzima pobjednik predsjedničkih izbora, konzervativac Mahmud Ahmadinedžad koji je obnašao dužnost gradonačelnika Teherana.

HOUSTON - Astronauti američke letjelice Discovery trebaju izvesti popravak oštećenog keramičkog toplinskog štita na vanjskoj strani svemirskog broda što će biti prvi put otkako se organiziraju takvi letovi u svemir 1981. godine. Američka svemirska agencija NASA je odluku o popravku donijela kako bi isključila svaku opasnost za astronaute pri povratku na Zemlju 8. kolovoza. Discovery je prvi raketoplan što su ga Amerikanci lansirali nakon katastrofe Columbije u veljači 2003. koja se raspala iznad Teksasa tijekom slijetanja.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Maša Taušan

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙