FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordna proizvodnja Honde u prvom polugodištu

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Automobilska kompanija Hondaproizvela je u prvom polugodištu ove godine 2,8 milijuna automobila ipostavila novi rekord tvrtke u polugodišnjoj produkciji, priopćeno jeiz hrvatske podružnice Honde.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Automobilska kompanija Honda proizvela je u prvom polugodištu ove godine 2,8 milijuna automobila i postavila novi rekord tvrtke u polugodišnjoj produkciji, priopćeno je iz hrvatske podružnice Honde.

U Japanu je proizvedeno 1,73 milijuna automobila, a izvan Japana 1,07 milijuna. Porast proizvodnje u Japanu u odnosu na prvo polugodište 2004. godine je 7,9 posto, dok su pogoni izvan Japana ostvarili porast od 21,3 posto.

Time je ostvaren neprekidni uzastopni porast proizvodnje Honde tijekom posljednjih devet godina u kojima proizvodnja tekućih šest mjeseci ima porast u odnosu na isto razdoblje protekle godine.

Najveće zasluge za rast proizvodnje i prodaje, napominju u Hondi, imaju modeli Honda RL i Acura RL, koji su najprodavanije limuzine na tržištu SAD-a, kao i Accord, Jazz i FR-V koji ostvaruju izvanredne rezultate na području Europe.

U Hrvatskoj, Honda je uz prvih šest mjeseci ove godine prodala 429 automobila i zauzela tržišni udjel od 1,04 posto.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙