FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: "Sindikatima potrebno oživljavanje"

RIJEKA,1. kolovoza 2005.(Hina) - Potpredsjednik IDS-a i saborskizastupnik Damir Kajin ocijenio je danas na konferenciji za novinare daje "sindikalni pokret u Hrvatskoj na umoru" te da mu je "potrebnohitno oživljavanje".
RIJEKA,1. kolovoza 2005.(Hina) - Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas na konferenciji za novinare da je "sindikalni pokret u Hrvatskoj na umoru" te da mu je "potrebno hitno oživljavanje".

Kajin je kazao da bi posljednji postupci sindikata trebali izazvati podsmijeh i da bi se svi trebali zapitati na što je sveden sindikalni pokret i kako mu pomoći.

Kao upitne postupke sindikata Kajin je naveo "odustanak od prosvjeda na Markovu trgu, zauzimanje za neustavno ubiranje sindikalnog doprinosa od onih koji nisu članovi sindikata, trgovanje s Vladom oko imovine socijalističkog sindikata te zahtjev sindikata da radnici izvan sindikata ostanu bez božićnice i regresa".

Govoreći o ulozi sindikata, Kajin je rekao da su oni nazočni uglavnom u javnom sektoru, a da ih u privatnom sektoru gotovo i nema, što je ocijenio vrlo lošim.

Komentiravši napise u medijima po kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio da "rad oslobađa" i da "nacisti nisu bili blesavi", Kajin je rekao kako smatra da je "dobro što se Bandić ogradio od te izjave jer ne bi bilo dobro da alternativa HDZ-a progovara jezikom socijal-nacionalista, što bi bilo ispod svakog ljudskog dostojanstva". Dodao je da se s nacionalističkim sloganima ne treba šaliti.

Kajin je naglasio da je potpora ulasku Hrvatske u Europsku uniju među hrvatskim građanima u srpnju pala na 34 posto. Dodao je da Hrvatskoj trebaju europske integracije, da ona ne može voditi politiku nesvrstavanja i mora prihvatiti standarde EU-a jer bi "bez EU-a bila ekonomska pustinja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙