FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP šah: Porazi hrvatskih selekcija na startu

GOTEBORG, 30. srpnja 2005. (Hina) - U vrlo lijepoj sali hotela GothiaTowers počelo je 16. Europsko ekipno šahovsko prvenstvo na kojemsudjeluje 40 reprezentacija u muškoj i 26 u ženskoj konkurenciji.Naslove prvaka brane šahisti Rusije i šahistice Armenije, a hrvatskereprezentacije nisu u krugu favorita.
GOTEBORG, 30. srpnja 2005. (Hina) - U vrlo lijepoj sali hotela Gothia Towers počelo je 16. Europsko ekipno šahovsko prvenstvo na kojem sudjeluje 40 reprezentacija u muškoj i 26 u ženskoj konkurenciji. Naslove prvaka brane šahisti Rusije i šahistice Armenije, a hrvatske reprezentacije nisu u krugu favorita.

Naša muška selekcija rangirana je kao 21., a ženska kao 20. Šahistice, prvi puta u povijesti natjecanja FIDE igraju na četiri ploče!

Ždrijeb je htio da se u prvome kolu obje naše selekcije sastanu s braniteljima naslova. Šahisti su poslije velike borbe pretrpjeli minimalan poraz od Rusije s 1,5:2,5, a šahistice su izgubile od Armenije s 1:3.

HRVATSKA - RUSIJA (m) 1,5:2,5 (Kožul - Drejev remi, Palac - Motilev 1:0, Zelčić - Barejev 0:1, Dizdar - Timofejev 0:1)

ARMENIJA - HRVATSKA (ž) 3:1 (Danielian - Medić 1:0, Mkrtčian - Šargač remi, Andriasian - Maček remi, Galojan - Jelica remi).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙