FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP vaterpolo: Hrvatska četvrta (šira verzija)

ZAGREB/MONTREAL, 30. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolskareprezentacija nije uspjela osvojiti brončanu medlaju na Svjetskomprvenstvu u Montrealu. U dvoboju za treće mjesto naši vaterpolistiizgubili su od Grčke sa 10-11 (1-2, 3-3, 2-1, 3-3; 0-0, 1-2) nakonprodužetaka.
ZAGREB/MONTREAL, 30. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela osvojiti brončanu medlaju na Svjetskom prvenstvu u Montrealu. U dvoboju za treće mjesto naši vaterpolisti izgubili su od Grčke sa 10-11 (1-2, 3-3, 2-1, 3-3; 0-0, 1-2) nakon produžetaka.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Pavlović, Antonijević, Vranješ, Franković 1, Primorac, Đogaš 5, Bušlje, Komadina, Hinić, Bošković 3, Volarević

GRČKA: Reppas, Schizas 1, Mazis 2, Mylonakis 1, Chatzitheodorou 3, Theodoropoulos 2, C. Afroudakis 2, Ntoskas, G. Afroudakis 1, Santa, Vlontakis, Vouldarakis, Deligiannis

SUCI: Grosso (Italija) i Kiszelly (Mađarska).

Naši vaterpolisti bili su nadomak osvajanju prve medalje na svjetskim prvenstvima od osamostaljenja, no Grci su se u dva navrata uspijevali izvući, a onda 11 sekundi prije kraja produžetaka stići i do pobjedničkog gola.

Kapetan naše reprezentacije Teo Đogaš sjajno je reagirao u obrani u posljednjoj minuti četvrte četvrtine, presjekao je dodavanje Grka, te u protunapadu postigao pogodak za vodstvo 9-8 34 sekunde prije kraja. Nažalost, u posljednjem napadu u završnoj četvrtini Grci su dobili prednost igrača više, a brojčanu nadmoć u bazenu iskoristio je Christos Afroudakis i devet sekundi prije kraja izjednačio na 9-9 i osigurao produžetke.

Minutu i 20 sekundi prije kraja drugoga produžetka Đogaš je svojim petim golom na utakmici ponovno doveo Hrvatsku u vodstvo, ali u posljednjoj minuti Grčka je uspjela postići dva gola i preokrenuti rezultat. Prvo je 48 sekundi prije kraja Schizas izjednačio na 10-10, da bi Georgios Afroudakis 11 sekundi prije kraja iz nemoguće situacije s igračem na leđima šraubom pogodio sam gornji desni kut Pavićeva gola.

U preostalom vremenu naši igrači nisu uspjeli niti zapucati prema grčkim vratima u nastojanju da izjednače i izbore izvođenje kaznenih udaraca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙