FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VN Mađarske: M. Schumacher prvi puta ove sezone s najbolje startne pozicije

BUDIMPEŠTA, 30. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sedmerostruki svjetskiprvak Michael Schumacher (Ferrari) bio je najbrži u kvalifikacijama,te će u sutrašnju utrku formule 1 za VN Mađarske krenuti s prvestartne pozicije.
BUDIMPEŠTA, 30. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Ferrari) bio je najbrži u kvalifikacijama, te će u sutrašnju utrku formule 1 za VN Mađarske krenuti s prve startne pozicije.

Michaelu Schumacheru je ovo prvi puta ove sezone da u utrku kreće s najbolje startne pozicije. Također, to mu je 64. puta u karijeri da ima prvu startnu poziciju. Rekord drži pokojni Ayrton Senna, koji je 65. puta startao s prvog mjesta.

"S obzirom na ovosezonske rezultate Ferrarija, ovo je veliko iznenađenje. Nadam se da ovo predstavlja početak pozitivnog trenda, kojeg treba potvrditi u sljedećim utrkama. Vjerujem da mogu u Mađarskoj do pobjede", izjavio zadovoljni Michael Schumacher.

Drugo vrijeme u kvalifikacijama imao je Kolumbijac Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes). Njegov momčadski kolega Kimi Raikkonen imao je četvrto vrijeme.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Španjolac Fernando Alonso (Renault) napravio je pogrešku u posljednjem zavoju, te će startati sa šestog mjesta.

Nakon 12 od 19 utrka Alonso ima 87 bodova. Drugi je Raikkonen (51 bod), a treći Michael Schumacher (47 bodova).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙