FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kup Uefa: Prve reakcije trenera Intera i Rijeke

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predstavnici u Kupu Uefesaznali su svoje protivnike u 2. pretkolu. Riječani igraju protivbugarskog Litex Lovecha, a Inter iz Zaprešića ima za protivnikabeogradsku Crvenu zvezdu.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predstavnici u Kupu Uefe saznali su svoje protivnike u 2. pretkolu. Riječani igraju protiv bugarskog Litex Lovecha, a Inter iz Zaprešića ima za protivnika beogradsku Crvenu zvezdu.

Očito je da Riječani mogu biti zadovoljniji ždrijebom. No, ni Zaprešićane ne treba otpisivati. To su uostalom dokazali prošle sezone, kada su do posljednjeg kola vodili bitku s Hajdukom za naslov prvaka Hrvatske.

"Zvezda je klub velike tradicije i bogate povijesti. Nema sumnje da se radi o teškom protivniku. No, nitko nije nepobjediv. Imam puno povjerenje u svoje igrače. Naš je cilj proći dalje", izjavio je trener Zaprešićana Srećko Bogdan.

Napadač Beograđana Nikola Žigić smatra da je Zvezda izraziti favorit. "Zadovoljan sam što igramo s hrvatskim klubom. Zbog toga ćemo biti vrlo motivirani. Bolja smo momčad od Intera i sigurno ćemo ići dalje. Vrlo sam optimističan", kazao je Žigić.

Zvezda je prošle sezone bila druga u prvenstvu SCG, sa šest bodova manje od Partizana, a u finalu domaćeg kupa izgubili su od Železnika. U ljetnom prijelaznom roku na trenersku klupu Zvezde došao je legendarni talijanski vratar Walter Zenga.

Kad su u pitanju europski nastupi najveći Zvezdin uspjeh je osvajanje Kupa prvaka 1991. No, od raspada bivše Jugoslavije Zvezda se ne može pohvaliti značajnijim rezultatom u europskim kup natjecanjima.

Prva utakmica je na rasporedu 11. kolovoza, a domaćin je Inter. Postoji mogućnost da se zbog velikog zanimanja publike susret odigra na maksimirskom stadionu. Uzvrat je u Beogradu za dva tjedna.

Protivnik Rijeke u 2. pretkolu je Litex Lovech, koji je u prošlom prvenstvu Bugarske bio četvrti. U svojoj povijesti Litex je dva puta bio prvak Bugarske (1998., 1999.), a osvojio je i dva domaća kupa (2001., 2004.). Najveći uspjeh u Europi ostvarili su 2001., kada su se plasirali u 3. kolo Kupa Uefa. Igraju na stadionu čiji je kapacitet 7.000 mjesta.

Trener Rijeke Elvis Scoria bio je zadovoljan ždrijebom, posebice zato što su izbjegli turski Bešiktaš. Smatra da Rijeka može proći, ali budući da ne poznaje svoje protivnike bio je vrlo oprezan u prvim komentarima.

Nadajmo se da će Rijeka, koja je prošle godine nesretno ispala od turskog Genclerbirligija, eliminirati Bugare. Riječani gostuju u prvoj utakmici, a uzvrat je 25. kolovoza na Kantridi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙