FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi samoubilački napad u Iraku: Poginulo 25 novaka

MOSUL, 29. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Napadač samoubojica raznio seu petak usred grupe iračkih vojnih novaka koji su čekali na prijavuispred ureda gradske vjećnice u Rabiji pri čemu ih je 25 poginulo, aozlijeđeno je 35, izvijestila je policija.
MOSUL, 29. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Napadač samoubojica raznio se u petak usred grupe iračkih vojnih novaka koji su čekali na prijavu ispred ureda gradske vjećnice u Rabiji pri čemu ih je 25 poginulo, a ozlijeđeno je 35, izvijestila je policija.

Rabia je smještena 80 kilometara sjeverozapadno od Mosula i nalazi se u neposrednoj blizini sirijske granice. Policija nije objavila pojedinosti o napadu. Irački vojni regruti česta su meta pobunjenika. U posljednjih nekoliko mjeseci slični su napadi bombaša-samoubojica postali češći od napada automobilima-bombama.

Američke vojne snage vjeruju da pobunjenici u Irak dolaze preko sirijske granice, budući da je Rabija od nje udaljena manje od 10 km. Tal Afar, još jedan grad u tom području, uporište je pobunjenika već nekoliko mjeseci.

Odgovornost za mnoge napade počinjene u i oko Mosula u posljednje vrijeme, preuzeli su članovi al-Qaide u Iraku koje predvodi jordanski militant Abu Musab al-Zarqawi, saveznik Bin Ladenove terorističke mreže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙