FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 29. srpnja

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 29. srpnja.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 29. srpnja.

WASHINGTON - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u radnom posjetu SAD-u, sastat će se s američkim podtajnikom za političke poslove Nicholasom Burnsom, trećim čovjekom State Departmenta. Očekuje se da će Grabar Kitarović i Burns razgovarati o bilateralnoj suradnji, stanju u jugoistočnoj Europi i integraciji zemalja te regije u EU i NATO, te o suradnji na rješavanju globalnih prijetnji sigurnosti u okviru multilateralnih organizacija i inicijativa.

PEKING - Nastavlja se četvrti krug pregovora o spornom nuklearnom programu Sjeverne Koreje. Tri prethodna kruga pregovora u Pekingu, u kolovozu 2003. te veljači i lipnju 2004. u nazočnosti dviju Koreja, SAD-a, Kine, Japana i Rusije, nisu urodila pomakom u razrješenju krize oko sjevernokorejskog nuklearnog programa.

PARIZ - Završetak posjeta izraelskog premijera Ariela Sharona Francuskoj tijekom kojeg je razgovarao s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom. Obojica čelnika ocijenila su da Sharonov posjet označava novi početak u odnosima između dvije zemlje koji su posljednjih godina bili obilježeni napetostima.

VIENTIANE - U glavnom gradu Laosa završava 38. ministarska konferencija Foruma zemalja jugoistočne Azije (ASEAN).

Dežurni urednici:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Slavko Vukadin

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙