FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 27. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

OSIJEK - Predsjednik Hrvatske stranke prava i osječki gradonačelnik Anto Đapić ustvrdio je danas da se Osijek pretvara u grad slučaj te pozvao da se ne stvara klima osuđivanja ljudi dok ne počnu službeni procesi. Na konferenciji za novinare u osječkom sjedištu HSP-a Đapić je izjavio da je jučer Državno odvjetništvo učinilo jedan od najtežih propusta jer je takozvani zaštićeni svjedok javno govorio da je ubijao, a da ne bude uhićen. "Nema takve zaštite u kojoj će netko za udarni državni medij govoriti da je osobno ubijao i da nakon toga ne bude uhićen. Ako se tako nastavi, to pokazuje da se radi o političkoj pozadini čitavog otvaranja 'slučaja Osijek'", rekao je Đapić. Dodao je kako se odvija "javno suđenje Branimiru Glavašu" te "kampanja koja nema veze s normalnim pravosudnim postupanjem".

ZAGREB - Požar niskog raslinja, makije i borove šume na brdu Šibanica kod Metkovića lokaliziran je oko ponoći, a tijekom noći na osiguranju požarišta dežuralo je 45 gasitelja, izvijestio je jutros Državni centar 112. Požar je buknuo u utorak rano popodne, a zahvatio je površinu od 30 hektara. U gašenju je sudjelovalo 85 vatrogasaca s osam vozila, a pomagala su i tri protupožarna zrakoplova, jedan Air tractor i jedan helikopter MI-8.

PLITVIČKA JEZERA - Nacionalni park Plitvička jezera dnevno posjeti oko 5.000 gostiju, a vikendom broj posjetitelja se udvostručuje. U prvih 26 dana srpnja Donja i Gornja jezera razgledalo je 143.322 posjetitelja, što je 13,3 posto više od istog razdoblja lani. Zanimanje stranih i domaćih gostiju za Plitvice raste, pa će se u idućih mjesec dana za posjet Parku tražiti karta više, ističe glasnogovornica Nacionalnog parka Danijela Gvojić. Dobre rezultate bilježe i u Novalji na otoku Pagu. U turističkim naseljima od Metajne do Jakišnice i Luna, po podacima Turističke zajednice Grada Novalje, na dan boravi 10.500 gostiju, čemu treba dodati više od 20.000 vikend gostiju.

ZAGREB - Statistička izvješća o prirodnom kretanju stanovništva za 2004. pokazuju blagi porast broja živorođene djece, za 1,6 posto u odnosu na godinu ranije, te manji broj umrlih osoba za 5,4 posto. Državni zavod za statistiku zabilježio je u 2004. godini 40.307 živorođene djece, što je 639 djece više nego 2003. godine. Od toga su 51,8 posto muška, a 48,2 ženska djeca. U 2004. rođeno je i 179 mrtvorođene djece, a taj je broj gotovo isti kao i godinu ranije. Statističko izvješće bilježi 2.819 umrlih osoba manje nego prethodne godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙