FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vaterpolisti u polufinalu Montreala

ZAGREB/MONTREAL, 27. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolskareprezentacija ušla je u polufinale Svjetskog prvenstva u kanadskomMontrealu, svladavši u utakmici četvrtfinala Rusiju sa 6-4 (0-1, 4-1,2-1, 0-1).
ZAGREB/MONTREAL, 27. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolska reprezentacija ušla je u polufinale Svjetskog prvenstva u kanadskom Montrealu, svladavši u utakmici četvrtfinala Rusiju sa 6-4 (0-1, 4-1, 2-1, 0-1).

HRVATSKA: Pavić, Burić, Pavlović, Antonijević, Vranješ 1, Franković 2 (1), Primorac, Đogaš 2, Bušlje, Komadina, Hinić, Bošković 1, Volarević

RUSIJA: Fedorov, Jacev, Jurčik 1, Kozlov, Balašov, Korotajev, Čomahidze, Lisunov, Agarkov, Zakirov 1, Dokučajev 1, Zinurov 1, Rastorgujev

SUCI: Hausche (Njemačka) i Tuele (Španjolska).

Nakon razočaravajućih rezultata na posljednjih nekoliko velikih svjetskih natjecanja, hrvatska vaterpolska reprezentacija se u Montrealu vratila u krug mogućih osvajača medalja. Na putu među četiri najbolje reprezentacije u Montrealu izabranici Ratka Rudića stigli su preko Rusa, i to zahvaljujući odličnoj igri u drugoj i trećoj četvrtini.

U prvoj četvrtini hrvatski vaterpolisti iskazali su veliku nesigurnost u napadačkim akcijama. U prvoj prigodi s igračem više pogodili su vratnicu, a Miho Bošković je pogodio okvir gola i iz četvrca. S druge strane, mladi hrvatski vratar Pavić primio je prilično naivan gol isplivavši s vrata.

Na početku druge četvrtine stvari su izgledale još lošije jer su Rusi poveli s 2-0. No, tada su proradili napadači. Nikola Franković je s dva uzastopna pogotka, jednim udarcem iz daljine iz igre, a drugim iz četverca, izjednačio na 2-2, da bi Teo Đogaš i Tihomil Vranješ do poluvremena potpuno preokrenuli situaciju u bazenu.

Rusi su posljednji put zaprijetili početkom treće četvrtine kad su smanjili na 4-3, ali do kraja te dionice Đogaš i Bošković svojim su golovima povisili na 6-3.

U posljednjoj četvrtini jedini pogodak postigli su Rusi, ali tek dvije minute prije kraja, dok su Hrvati u napadu trošili vrijeme i čekali posljednji zvuk sirene.

U polufinalu u četvrtak Hrvatska će igrati protiv pobjednika utakmice Srbija i Crna Gora - Rumunjska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙