FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. srpnja

ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 27. srpnja.
ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. srpnja.

CAVTAT - Memorandum temeljem kojeg će Crna Gora nadoknaditi Hrvatskoj štetu za opljačkan stočni fond u Konavlima tijekom agresije na Hrvatsku, potpisat će ministri poljoprivrede u Cavtatu. Crna Gora će platiti oko 400 tisuća eura za uništenje stočnog fonda u Konavlima, to jest za 650 krava s tamošnje farme "Agrum Gruda". Prvi je to čin kojim Crna Gora nadoknađuje štetu nastalu u agresiji, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Memorandum će na sjednici Hrvatsko-crnogorskog savjeta potpisati ministar Petar Čobanković i njegov crnogorski kolega Milutin Simović. Potpisivanju će nazočiti hrvatski i crnogorski predsjednici Stjepan Mesić i Filip Vujanović. Zajedničke izjave za medije predviđene su za 12,30 sati.

LEPOGLAVA - U kaznionici Lepoglava bit će održana konferencija za novinare na kojoj će o tretmanu ovisnika u zatvorskom sustavu govoriti ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović. Profesor Slavko Sakoman će govoriti o problemu droga u zatvorima. Rad terapijske zajednice ovisnika u Lepoglavi predstavit će zatvorenik koji je vodi. Konferenciji će biti nazočna ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt (u 10 sati).

DRNIŠ - Otvaranje obnovljenog i proširenog dječjeg vrtića u Drnišu. Obnovu vrtića i dogradnju etaže financirala je lokalna zajednica, a Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka je sudjelovalo s tri milijuna kuna. Opremanje objekta financirao je USAID. Vrtić će otvoriti ministar Božidar Kalmeta (Fenčevina 2 u 11 sati).

VUKOVAR - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položit će temeljni kamen za zgradu namijenjenu stradalnicima iz Domovinskog rata (Frankopanska bb u 12 sati).

SISAK - Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i njemačka nevladina organizacija Arbeiter Samariter Bund (ASB) potpisuju Memorandum o razumjevanju temeljem kojeg će njemačka Vlada financirati ukupno osam projekata razminiranja u Ličko-senjskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Memorandum potpisuju ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth i voditelj ASB-ovog Ureda za jugoistočnu Europu u Hrvatskoj Wolfgang Raschka. Ukupna donacija Savezne Republike Njemačke za protuminsko djelovanje dosad iznosi više od pet milijuna eura (prostorije HCR-a u 12 sati).

OSIJEK - Hrvatska stranka prava održat će konferenciju za novinare o tome, kako su najavili, "je li nepokoreni grad Osijek postao grad slučaj", te o promjenama u upravama gradskih poduzeća i gradskoj upravi. Govorit će predsjednik stranke i osječki gradonačelnik Anto Đapić i drugi stranački dužnosnici (Europske avenije 8 u 10 sati).

DUBROVNIK - Izvedba prve od dvije ovogodišnje dramske premijere 56. dubrovačkih ljetnih igara, "Ondine" francuskog književnika Jeana Giraodouxa u režiji Krešimira Dolenčića. Radi se o vrlo složenom i tehnički zahtjevnom kazališnom projektu koji se odvija na dva scenska prostora i to u kupalištu Šulić te na tvrđavi Lovrinac. "Ondine" je ljubavna tragedija u kojoj sirena Ondine napušta more radi muškarca, Hamsa, a on joj nikad neće moći uzvratiti veliku strast koju ona osjeća prema njemu (u 21,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkog Sveučilišta u povodu završnog prvog upisnog roka za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj godini 2005./2006. (Rektorat Sveučilišta, Trg maršala Tita 14 u 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Damir Margetić

poslijepodne- Jasna Nahtigal Lazarić

navečer- Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙