FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. srpnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 24. srpnja 2005.(Hina) -

VARAŽDIN - Predsjednik Republike Stjepan Mesić boravio je jučer u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, gdje je posjetio Slobodnu zonu, zatim Radio Varaždin, čije je nove prostorije otvorio, a navečer je nazočio svečanosti zatvaranja Vatrogasne olimpijade. "U Slobodnoj zoni je poruka da bi i drugi u Hrvatskoj trebali ići na isti način, u smislu otvaranja proizvodnje, a ne samo trgovine. Hrvatska je bila industrijski razvijena država, no industrija je uništena ratom, pretvorbom i privatizacijom. Sada vidimo da se primjenom moderne tehnologije uz pomoć dobrih menadžera i radnika proizvodnja može pokrenuti", rekao je predsjednik Mesić.

PULA - Veliku Zlatnu arenu za najbolji film 52. festivala igranog filma u Puli, koji je završio sinoć dodjelom nagrada, dobio je po ocjeni žirija film "Što je Iva snimila 21. listopada 2003." Tomislava Radića. Prema ocjeni publike, Zlatna vrata Pule zbog osvojene ocjene 4,65 pripala je filmu "Snivaj, zlato moje" redatelja Nevena Hitreca. Zlatnu arenu za režiju dobio je Tomislav Radić. Zlatna arena za scenarij pripala je Dejanu Šorku za film "Dva igrača s klupe". Nagrade za najbolji glavnu žensku i najbolju glavnu mušku ulogu dobili su Anja Šovagović Despot i Ivo Gregurević za uloge u filmu "Što je Iva snimila 21. listopa 2003." Vjesnikova nagrada "Breza", koja se po odluci službenog Ocjenjivačkog suda dodjeljuje najboljem debitantu, pripala je Filipu Šovagoviću za film "Pušča Bistra".

ZAGREB - Glumačka družina Histrion sinoć je na sceni na Opatovini u Zagrebu premijerno izvela predstavu "Fric i pjevačica". Autori teksta su Tahir Mujičić i Boris Senker, glazbe Zoran Juranić, a režija je Zlatka Viteza. Predstava je posvećena nedavno preminulom dramskom piscu i teatrologu Borislavu Vujičiću, dugogodišnjem Histrionskom suradniku. "Fric i pjevačica" govori o vremenu prije 2. svjetskog rata, odnosno školovanju Miroslava Krleže u Kadetskoj akademiji u Pečuhu. Predstava je spoj operete, kabarea, pučkog teatra, političke satire i humora, a je obilježena i 30. obljetnica glumačke družine Histrion i 20. obljetnica zagrebačkog Histrionskog ljeta.

VARAŽDIN - Proglašenjem rezultata natjecanja, spuštanjem zastave Međunarodnog saveza spasilačkih i vatrogasnih službi i gašenjem olimpijskog plamena, sinoć je u Varaždinu završena Vatrogasna olimpijada, to jest 13. međunarodno vatrogasno natjecanje i 15. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži. U njemu je sudjelovalo 2.170 vatrogasaca iz 31 zemlje, a ocjenjivalo ih je više od 300 sudaca. Domaćin idućeg, 16. međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži je švedski grad Revinge, a 14. međunarodnog vatrogasnog natjecanja češki grad Ostrava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙