FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na pripreme za EP pozvano 16 igrača (duža verzija)

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske muške košarkaškereprezentacije Neven Spahija objavio je danas popis igrača koji supozvani na pripreme za Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. rujnaodržava u Srbiji i Crnoj Gori.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Neven Spahija objavio je danas popis igrača koji su pozvani na pripreme za Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. rujna održava u Srbiji i Crnoj Gori.

Na pripreme je pozvano 16 igrača, a na EP će putovati njih 12, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Pripreme počinju 30. srpnja u Zagrebu, a nakon toga reprezentativci sele na Bjelolasicu, gdje će biti deset dana. Osim u Zagrebu i na Bjelolasici, reprezentacija će se pripremati i u Zadru te Crikvenici.

U okviru priprema Hrvatska će sudjelovati na dva turnira, u Italiji i Crnoj Gori, te će gostovati u Španjolskoj. Na tim gostovanjima igrat će protiv Italije, Grčke, Latvije, Srbije i Crne Gore, Litve, Slovenije i Španjolske. Sve su to jaki suparnici koji računaju na visok plasman na EP-u.

Na EP hrvatski košarkaši putuju 14. rujna. Hrvatska je u skupini B (Podgorica), sa Turskom, Litvom i Bugarskom.

Prvi protivnik Hrvatske su Bugari, koji su autsajderi u skupini. No, vodstvo reprezentacije upozorava da ih se ne smije podcijeniti. Najveći favoriti u našoj skupini su aktualni europski prvaci Litvanci, koji će vjejojatno nastupiti bez dva ključna igrača. Najbolji razigravač Europe Šarunas Jasikevičius potpisao je za Cleveland Cavalierse i želi se što bolje pripremiti za debitantsku sezonu u NBA ligi. Zbog odlaska u NBA ligu trebao bi izostati i odlični šuter Arvydas Macijuskas, koji je prošle sezone igrao u Tau Ceramici. Unatoč tome, izbornik Spahija smatra da Litvanci imaju dovoljno širok izbor kvalitetnih igrača, te da spadaju u najuži krug favorita za naslov.

Turci, koji su bili europski viceprvaci 2001., dolaze u najjačem sastavu, i s njima igramo u posljednjem kolu.

Prvoplasirani iz skupine ide izravno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igraju protiv drugog i trećeg iz skupine A, u kojoj su Rusija, Njemačka, Italija i Ukrajina.

Iako vodstvo reprezentacije ističe da je Hrvatska u stanju pobijediti svakoga, primarni cilj na EP-u je izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se sljedeće godine održava u Japanu. To znači da bi Hrvatska morala biti među prvih šest na EP-u.

Na pripreme su pozvani:

BRANIČI - Marino Baždarić (Union Olimpija), Gordan Giriček (Utah Jazz), Zoran Planinić (New Jersey Nets), Marko Popović (Efes Pilsen), Ivan Tomas (Zagreb), Roko-Leni Ukić (trebao bi potpisati za Toronto Raptorse).

KRILA - Marko Banić (Zadar), Matej Mamić (Alba Berlin), Damir Markota (Cibona), Damir Rančić (Split), Marko Tomas (Real Madrid), Andrija Žižić (Barcelona).

CENTRI - Dalibor Bagarić (Climamio), Mario Kasun (Orlando Magic), Nikola Prkačin (Efes Pilsen), Nikola Vujčić (Maccabi Tel Aviv).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙