FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na pripreme za EP pozvano 16 igrača (kraća verzija)

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske muške košarkaškereprezentacije Neven Spahija objavio je danas popis igrača koji supozvani na pripreme za Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. rujnaodržava u Srbiji i Crnoj Gori.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Neven Spahija objavio je danas popis igrača koji su pozvani na pripreme za Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. rujna održava u Srbiji i Crnoj Gori.

Na pripreme je pozvano 16 igrača, a na EP će putovati njih 12.

Pripreme počinju 30. srpnja u Zagrebu, a nakon toga reprezentativci sele na Bjelolasicu, gdje će biti deset dana. U okviru priprema Hrvatska će sudjelovati na dva turnira, u Italiji i Crnoj Gori, te će gostovati u Španjolskoj. Na tim gostovanjima igrat će protiv Italije, Grčke, Latvije, Srbije i Crne Gore, Litve, Slovenije i Španjolske.

Na EP hrvatski košarkaši putuju 14. rujna. Hrvatska je u skupini B (Podgorica), sa Turskom, Litvom i Bugarskom. Prvoplasirani iz skupine ide izravno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igraju protiv drugog i trećeg iz skupine A, u kojoj su Rusija, Njemačka, Italija i Ukrajina.

Iako vodstvo reprezentacije ističe da je Hrvatska u stanju pobijediti svakoga, primarni cilj na EP-u je izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se sljedeće godine održava u Japanu. To znači da bi Hrvatska morala biti među prvih šest na EP-u.

Na pripreme su pozvani:

BRANIČI - Marino Baždarić, Gordan Giriček, Zoran Planinić, Marko Popović, Ivan Tomas, Roko-Leni Ukić

KRILA - Marko Banić, Matej Mamić, Damir Markota, Damir Rančić, Marko Tomas, Andrija Žižić

CENTRI - Dalibor Bagarić, Mario Kasun, Nikola Prkačin, Nikola Vujčić

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙