FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader poručio je danas da se u pripremama za proslavu 10. obljetnice akcije Oluja Vlada neće osvrtati na neke minorne političke skupine kojima je namjera omesti njenu pripremu. Nećemo se osvrtati na takve skupine, koje na političkoj sceni imaju jedan posto, a namjeravaju omesti Državni odbor u pripremi proslave te veličanstvene akcije, rekao je Sanader, ne precizirajući na koga pritom misli. Premijer je to izjavio na sjednici Vlade koja je odlučila hrvatskim braniteljima i članovima obitelji poginulih i nestalih branitelja na područjima posebne državne skrbi darovati stanove i kuće u državnom vlasništvu. Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je da sljedeći tjedan započinje novi ciklus izgradnje stanova i to polaganjem kamena temeljca u Vukovaru. Vlada je danas izrazila spremnost platiti popravak kuća i stanova u vlasništvu Srba povratnika koje su koje su privremeno koristili naseljeni Hrvati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader je na sjednici Vlade istaknuo da bi gospodarski rast ove godine sigurno trebao biti 4 posto, a inflacija ispod 3 posto. Takvu procjenu Sanader temelji na očekivanjima da će, nakon teškog prvog tromjesečja, rast bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu ove godini biti "veći nego svih ovih godina". Uporište za takve procjene su mu statistički podatci o rastu industrijske proizvodnje, niskoj inflaciji, te bržem rastu izvoza od uvoza. Sanader je rekao kako se usporava i rast vanjskog duga, pa očekuje da se njegov udio u BDP-u s 82,2 posto krajem prošle godine do kraja ove godine smanji na 81 posto BDP-a. Ističe također i kako švicarska formula indeksacije mirovina, prema sadašnjim podatcima, neće narušiti vrijednost mirovina.

KARLOVAC - Tvrtka Dok-ing započela je razminiranje dva kilometra dugačkog pojasa desne obale rijeke Kupe u Desnom Sredičkom u općini Lasinja pa je sisačka Kapetanija Uprave unutarnje plovidbe izdala zabranu plovidbe i pristupa desnoj i lijevoj obali svakog dana od 7 do 18 sati do 19. kolovoza. Zabrana se odnosi i na aktivnosti na vodi kao što su kupanje, plivanje, ronjenje, ribolov i slično, piše u priopćenju za medije sisačke Kapetanije i karlovačkog Centra za razminiranje. Osim obalnog pojasa u istom će se razdoblju razminirati i poljoprivredno zemljište i vikend naselje uz obalu ukupne površine od 81.000 četvornih metara, rekao je predstojnik karlovačke podružnice HCR-a Damir Stojković.

ZAGREB - Potpredsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Jozo Radoš zauzeo se danas za ukidanje vojnog roka jer je sustav obaveznog vojnog roka, kako je naglasio, pred samoukidanjem zbog velikog broja zahtjeva za civilno služenje. Na konferenciji za novinare je rekao da je povod za aktualiziranje ove problematike bila najava slovačke Vlade da od 1. kolovoza ove godine ukine obvezno služenje vojnog roka te se time priključi velikom broju europskih zemalja koje su to učinile. U Hrvatskoj rasprave o tom pitanju traju već pet godina, ali se kao ni u ostalim pitanjima obrambenog sustava ne donose nikakve odluke, ocijenio je Radoš.

SPLIT - Voditelj Misije OESS-a Jorge Fuentes Monzonis-Vilallonga u današnjem je razgovoru sa županom splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom rekao da misiju OESS-a na svim područjima Hrvatske zanima stanje u nacionalnim i lokalnim medijima, vladavina prava, povratak izbjeglica, reforma sudstva, odnosno ukupno stanje civilnog društva. Župan Sanader je naglasio kako su u njegovoj županiji konstituirana sva vijeća nacionalnih manjina koje žive na tom prostoru.

ZAGREB - RTL televizija danas je podnijela tužbu protiv HRT-a koju tereti za kršenje zakonskih odredbi o vremenskom ograničenju televizijskog oglašavanja promidžbenog programa. Sa RTL-a su danas priopćili da su bili prisiljeni tužiti nacionalnu televizijsku i radijsku kuću, jer ni nakon višekratnih upozorenja čelništvu HRT-a i obavijesti brojnim državnim tijelima s molbom da spriječe kršenje zakona, do danas nije zaprimljen nikakav odgovor, a kršenje zakona se nastavlja. "Stoga je RTL televizija odlučila zaštititi svoje interese, ali i interese svih sudionika na televizijskom tržištu, sudskim putem", stoji u priopćenju.

ZAGREB - Internet tražilica posla "Moj Posao" pokrenula je web stranicu za donatore i tražitelje donacija. Od danas, na adresi www.donacije.info, humanitarne udruge, udruge i drugi tražitelji donacija mogu predstaviti svoje projekte, a potencijalni donatori vidjeti u kojim projektima mogu sudjelovati. Predviđeno je deset kategorija donacija, primjerice pomoć udrugama i organizacijama koje se bave istraživanjem i liječenjem bolesti, ovisnostima i invaliditetom, pomoći ugroženim ženama i djeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙