FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 22. srpnja

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 22. srpnja.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 22. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nazočit će manifestaciji "Tisuću ždralova iz Hrvatske za Hirošimu" koja će se održati u povodu obilježavanja 60. godišnjice pada atomske bombe na japanske gradove Hirošimu i Nagasaki. Organizator te manifestacije je Hrvatsko-japansko kulturno i gospodarsko društvo, a pokrovitelj je predsjednik Stjepan Mesić (10,15 sati, ispred Paviljona u Parku Zrinjevac).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske (9,15 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg. sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati. Tema konferencije bit će "(Samo)ukidanje obveznog služenja vojnoga roka", a o toj će temi govoriti potpredsjednik stranke Jozo Radoš i Mladen Ružman, koordinator Središnjega interesnog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (11 sati, prostorije Središnjega ureda Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskoga školskog sindikata Preporod na kojoj će biti riječi o temi "Razočarani i nezadovoljni učitelji - prepreka provođenju Hrvatskoga nacionalnog i obrazovnog standarda (Nastavnička peticija provedbi HNOS-a) (10,30 sati, sjedište Sindikata Preporod, Petrinjska 2/3).

RIJEKA - Otvaranje servisa HITRO.HR u poslovnici FINA-e u kojoj će, kao u istim servisima u Zagrebu i Splitu, poduzetnici na jednom mjestu moći obaviti sve radnje za osnivanje društva s ograničenom odgovornosti i otvaranje obrta (Frana Kurelca 3, u 13 sati).

PULA - Proglašenje pobjednika Festivala amaterskoga filma "649x480max" koji se drugu godinu za redom održava u sklopu Pula Film Festivala. Na tom festivalu mogu sudjelovati filmovi snimljeni do rezolucije 640x480 u trajanju od pet sekundi do pet minuta. Ovogodišnji Festival održan je pod geslom "DoFuraj svoj film", a na natječaj pristiglo je 49 filmova 32 autora. Proglašenje će biti nakon redovite festivalske konferencije za novinare (12 sati, Zajednica Talijana).

PULA - Dodjela Nagrade "Marijan Rotar" za 2005. filmskom redatelju Petru Krelji u sklopu 52. Festivala igranoga filma u Puli. Nagradu "Marijan Rotar", koja nosi ime osnivača pulskoga filmskog festivala, grad Pula dodjeljuje drugi put, a ove će godine pripasti Puljaninu Petru Krelji (21,30 sati, pulska Arena)

SPLIT - Prva baletna premijera "Best of Veseljko Sulić" ovogodišnjega Splitskog ljeta. Istaknuti hrvatski umjetnik Veseljko Sulić, osnivač je glasovitoga Nevada Dance Theatra i obilježava 60 godina umjetničkoga djelovanja, od kojih je skoro 40 proveo u SAD-u. Splitskoj će se publici predstaviti retrospektivnim programom s pet baletnih točaka u neklasičnom koreografskom izrazu: La Barre, U rajskom vrtu, Grčke pjesme, Mantodea i Bolero. U predstavi sudjeluju 30-ak plesača Baletnoga ansambla splitskoga HNK (21 sat, Tvrđava Gripe).

ZAGREB - Središnja svečana priredba 39. Međunarodne smotre folklora posvećene proljetnim običajima Hrvata u sjeveroistočnoj Hrvatskoj i širem panonskom prostoru te srodnim običajima drugih naroda - Čeha, Bugara, rumunja i Makedonaca. Među tim običajima kao posebnost izdvojeni su "ophodi krajlica" poznati i pod uvriježenim nazivima "ljelje, križari, filipovčice". Na središnjoj priredbi nastupit će 15 folklornih ansambala. Ovogodišnja Smotra folklora održava se od 20. do 24. srpnja i okupila je 29 skupina i solo izvođača iz Hrvatske te 18 iz inozemstva (20,30 sati, Gradec).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Serđo Obratov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon : 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙