FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atletika: Američkoj štafeti ipak vraćena zlatna odličja

LAUSANNE, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Legendarni američkisprinter Michael Johnson i preostala trojica članova američke štafete4x400 metara ipak će zadržati olimpijsko zlato iz Sydneya 2000.,potvrdio je u četvrtak Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) sasjedištem u Lausanni.
LAUSANNE, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Legendarni američki sprinter Michael Johnson i preostala trojica članova američke štafete 4x400 metara ipak će zadržati olimpijsko zlato iz Sydneya 2000., potvrdio je u četvrtak Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) sa sjedištem u Lausanni.

Odličja su Amerikancima bila oduzeta zbog optužbi o dopingiranju člana štafete Jeromea Younga, ali su ostali tvrdili da s tim nemaju nikakve veze, te da medalje ne namjeravaju vratiti. Youngu su nedopuštena sredstva pronađena još 1999., a iz nepoznatih razloga Američki atletski savez je to prešutio, pa je Youngu dopušten nastup u Sydneyu.

CAS je najprije predlagao da se svim članovima - osim Johnsona i Younga, trčali su još Alvin Harrison, Antonio Pettigrew, Calvin Harrison i Angelo Taylor - da bi sada na zahtjev Američkog olimpijskog odbora ipak promijenili odluku u korist atletičara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙