FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Exportdrva u prvih šest mjeseci 1,18 milijuna kuna

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Neto dobit trgovačkog poduzećaExportdrvo u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 1,18 milijunakuna i bila je znatno manja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju,kada je iznosila 6,54 milijuna kuna, podaci su iz izvješća oposlovanju Exportdrva objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Neto dobit trgovačkog poduzeća Exportdrvo u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 1,18 milijuna kuna i bila je znatno manja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, kada je iznosila 6,54 milijuna kuna, podaci su iz izvješća o poslovanju Exportdrva objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Dobit je rezultat smanjenja poslovnih rashoda, kaže se u komentaru Uprave Exportdrva.

Ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci iznosili su 67,01 milijuna kuna, što je za 20,1 posto manje od prihoda u prvom polugodištu 2004. godine.

Prihodi od prodaje u zemlji iznosili su 44,23, a od prodaje u inozemstvu 13,16 milijuna kuna. Vrijednost ostalih prihoda bila je 6,17 milijuna kuna.

Prihodi u zemlji smanjeni su za 17 posto, u inozemstvu povećani za 2 posto, a financijski prihodi smanjeni su za 22 posto.

Istovremeno, ukupni rashodi pali su za 15,04 posto, sa 77,51 na 65,82 milijuna kuna.

Exportdrvo je osnovano 1948. godine kao poduzeće za izvoz drva i drvnih proizvoda. Od 1992. godine posluje kao dioničko društvo i trenutno je jedna od vodećih kuća u trgovini drvom i drvnim proizvodima u regiji.

Ima oko 300 zaposlenih u Hrvatskoj i nekoliko desetaka u vlastitim tvrtkama i predstavništvima u inozemstvu. Najznačajnije zemlje partneri Exportdrva su Italija, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Španjolska, Egipat te nordijske zemlje.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙