FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 19. SRPNJA

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 19. srpnja.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 19. srpnja.

BIOGRAD - Povjerenstvo hrvatske Vlade za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za ovogodišnju turističku sezonu održat će svoju treću sjednicu u Biogradu na moru. Na dnevnom redu sjednice je izvješće o tijeku i provedbi programa pripreme ovogodišnje turističke sezone. Sjednicom Povjerenstva će predsjedati ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta (11,00 sati, Hotel Ilirija Biograd, Tina Ujević 7).

ZAGREB - Ugovor o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja između Hrvatske i Republike Koreje potpisat će u Zagrebu ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i Ho-Jin Lee, veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, sa sjedištem u Budimpešti. Cilj potpisivanja ugovora je unapređenje gospodarske suradnje između dviju zemalja, a temeljem njega gospodarskim se subjektima osigurava stvaranje povoljnijih uvjeta za ulaganja i poslovanje. Nakon svečanog potpisivanja ugovora predviđene su izjave za medije (oko 11 sati, Kabinet ministra, Ul. grada Vukovara 78).

RIJEKA - U Rijeci će biti otvorena prva hrvatska autoplin punionicu u vlasništvu žena - poduzetnica. Punionica je rađena po EU normama u suradnji sa tvrtkom PROplin d.o.o., članicom Ina Grupe. Ta je tvrtka ujedno nositelj nacionalnog programa "100 autoplin punionica u Hrvatskoj". Riječka punionica autoplina prva je u Hrvatskoj u vlasništvu žena - poduzetnica koje su u tom cilju za svoju tvrtku "Auto gas Pehlin" dobile potporu veću od milijun kuna od Primorsko -goranske županije (10,30 sati, Turkovo b.b. na cesti Rijeka - Viškovo).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Generalturist potpisat će Ugovor o pružanju usluga korisnicima Obrtničke kartice. Projekt Obrtničke kartice započet je 2002. godine, a do sada je potpisano 155 ugovora temeljem kojih korisnici Obrtničke kartice mogu ostvariti različite pogodnosti na nekoliko stotina prodajnih mjesta širom Hrvatske (11,00 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - U nešto malo više od pola godine nakon dobivanja koncesija treće generacije mobilne tehnologije-UMTS dva su hrvatska mobilna operatera T-Mobile i VIPnet ostvarili 30 postotnu pokrivenost hrvatske populacije UMTS mrežom. UMTS - Univerzalni mobilni telekomunikacijski sustav - je tehnologija treće generacije mobilne telefonije, koja omogućava znatno brži prijenos podataka, pristup Internetu te raznim multimedijalnim sadržajima putem mobilnih telefona od mreže druge generacije mobilne telefonije-GSM. Ostvarenom pokrivenošću UMTS-om, kako ističu iz obje te tvrtke, u pola su godine i puno prije zadanog roka ispunili uvjete iz koncesijskih ugovora, kojima je određeno da s komercijalnim radom u UMTS mreži počnu do ljeta ove godine te da u prve dvije godine (od dana dobivanja koncesije za UMTS) tom mrežom 'pokriju' najmanje 25 posto stanovništva.

ZAGREB - Prema posljednjim podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi u prvih deset dana srpnja na tržištu je zabilježena osrednja potražnja stoke, a i cijene se nisu značajnije mijenjale. Otkupne cijene teladi u tjednu do 10. srpnja uglavnom su se kretale u rasponu od 22 do 25 kuna za kilogram, a živih svinja uglavnom od 11 do 13 kn/kg. Podaci o maloprodajnim cijenama u hrvatskim mesnicama u prvih deset dana srpnja pokazuju da primjerice prosječna cijena junećeg buta bez kostiju iznosi 56,55 kn/kg, svinjskog buta bez kostiju 43,17 kn/kg, junećeg ramsteka 46,60 kn/kg, a janjetine 64,44 kn/kg.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙