FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 19. srpnja

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 19. srpnja.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 19. srpnja.

ZAGREB - Svečana prisega novoizabranoga predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske Branka Hrvatina kojega je 7. srpnja Hrvatski sabor jednoglasno imenovao za predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske. Branko Hrvatin bio je sudac Građanskoga odjela Vrhovnog suda a na tu dužnost imenovan je u listopadu prošle godine. Sudačku karijeru počeo je 1986. na zagrebačkome Općinskom sudu, a nastavio 1993. na zagrebačkome Županijskom sudu. Od 2001. član je Državnoga sudbenog vijeća, tijela koje imenuje i razrješava suce. (12 sati, Ured predsjednika Republike Hrvatske, Pantovčak 241).

ZAGREB - Ministrica zaštite okoliša, prostornoga uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić dodijelit će financijske potpore projektima nevladinih udruga. Na natječaj Ministarstva bila su prijavljena 96 projekta, a Ministarstvo će, prema odluci Povjerenstva, financirati 28 projekata. (12 sati, Palača Dverce, Katarinin trg 2).

OSIJEK - Sjednica Rektorskoga zbora hrvatskih visokih učilišta. Na sjednici će biti riječi i o dislociranim stručnim studijima, uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te o otvaranju novih razvojnih radnih mjesta. Nakon sjednice, najavljene su izjave za medije. (15 sati, Rektorat Sveučilišta u Osijeku, Trg sv. Trojstva 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 39. Međunarodne smotre folklora što će se u Zagrebu održati od 20. do 24. srpnja. Središnju temu ovogodišnje Smotre oblikuju "Proljetni običaji u sjeveroistočnoj Hrvatskoj". (11 sati, atrij "Klovićevih dvora", Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Denisa Kuljiša "Dva pamfleta protiv Tuđmana" u izdanju Naklade Jesenski i Turk. (19 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telafaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙