FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wright-Phillips potpisao, Lyon ipak prodaje Essiena

LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što su čelnici Chelseai Manchester Citya dogovorili iznos odštete, Shaun Wright-Phillips(23) je prošao liječnički pregled i potpisao petogodišnji ugovor zaengleskog nogometnog prvaka.
LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što su čelnici Chelsea i Manchester Citya dogovorili iznos odštete, Shaun Wright-Phillips (23) je prošao liječnički pregled i potpisao petogodišnji ugovor za engleskog nogometnog prvaka.

City će dobiti 30 milijuna eura odštete, a menadžer "Bluesa" Jose Mourinho igrača kojeg je želio vidjeti u svojim redovima.

"Shaun je budućnost ovog kluba. Već sada je jedan od najboljih krilnih napadača na svijetu i sretan sam što smo uspjeli realizirati ovaj transfer," poručio je Portugalac, koji se s momčadi nalazi na turneji po Sjedinjenim Državama. Očekuje se kako će se do kraja tjedna momčadi pridružiti i Wright-Phillips.

"Jedva čekam odjenuti plavi dres. Znam da neću imati lagan zadatak probiti se u prvu momčad, no spreman sam za najveći izazov u dosadašnjoj karijeri," poručio je engleski reprezentativac.

Premda je rođen u Londonu, Wright-Phillips je nogometni put započeo u Nottingham Forestu. Međutim, u klubu su ga proglasili netalentiranim i 1998. godine je preselio u omladinski pogon Manchester Citya. U prvoj momčadi Citya debitirao je već iduće godine u Liga kupu protiv Burnleya. Nakon čega je strelovitom brzinom došao do mjesta u prvoj momčadi. U dresu Citya prikupio je više od 150 nastupa. Prvi poziv u englesku vrstu dobio je 2003. godine za kakciju protiv Švedske, no nije nastupio. No, u kolovozu 2004. godine dobio je priliku u prijateljskoj utakmici protiv Ukrajine i odmah je postigao pogodak. Do sada je u dresu "Gordog Albiona" odigrao četiri utakmice.

Dolaskom Wright-Phillips na Stamford Bridge, Mourinhu je ostala tek jedna želja u ovom prijelaznom roku - vezni igrač francuskog prvaka Lyona, Michael Essien. Francuzi su do sada odbili već tri ponude iz Londona. Predsjednik "Lavova", Jean-Michel Aulas uporno je ponavljao kako Essien nije na prodaju. Međutim zov milijuna vlasnika Chelsea ruskog tajkuna Romana Abramovića ipak je prevagnuo.

"Ukoliko Chelsea uplati na račun kluba 45 milijuna eura Essien je njihov, inače nemamo o čemu pričati," bio je jasan Aulas.

Vodstvo londonskog kluba za sada nije komentiralo istup predsjednika Lyona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙