FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Nalbandian junak argentinske pobjede

SYDNEY, 17. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Tenisači Argentine plasiralisu se u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa, pobijedivši u Sydneyuna travnatoj podlozi Australiju 4-1.
SYDNEY, 17. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Tenisači Argentine plasirali su se u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa, pobijedivši u Sydneyu na travnatoj podlozi Australiju 4-1.

Junak argentinske pobjede je Armenac David Nalbandian, koji je dobio oba pojedinačna susreta, a u paru s Puertom bio je bolji od kombinacije Arthurs/Hewitt.

Argentina je pobjedu osigurala kad je u nedjelju Nalbandian svladao Lleytona Hewitta 6-2, 6-4, 6-4. Bila je to slatka osveta za tri prethodna poraza od Hewitta, od kojih su najviše boljeli onaj u finalu Wimbledona 2002. i ovogodišnji u četvrtfinalu Australian Opena. Nalbandian i Hewitt nikad se nisu podnosili, a Hewitt je dolio ulje na vatru u petak na konferenciji za novinare kada je omalovažavao argentinskog tenisača.

Hewittu je ovo bio prvi poraz u pojedinačnoj konkurenciji u Davis Cupu od 2001. Posljednji koji ga je uspio pobijediti bio je Francuz Nicolas Escude.

Argentina je po treći puta u polufinalu Davis Cupa u posljednje četiri godine. Možda ove godine napokon i osvoje pobjednički pehar.

U polufinalu će Argentina igrati protiv pobjednika dvoboja između Slovačke i Nizozemske, u kojem Slovaci vode sa 2:1.

AUSTRALIJA - ARGENTINA 1:4

Petak:

Lleyton Hewitt (Aus) - Guillermo Coria (Arg) 7-6 (5), 6-1, 1-6, 6-2

Subota:

David Nalbandian (Arg) - Wayne Arthurs (Aus) 6-3, 7-6 (8), 5-7, 6-2

Nalbandian/Puerta (Arg) - Arthurs/Hewitt (Aus) 7-6 (6), 6-4, 6-3

Nedjelja:

David Nalbandian (Arg) - Lleyton Hewitt (Aus) 6-2, 6-4, 6-4

Guillermo Coria (Arg) - Peter Luczak (Aus) 6-3, 7-6 (11)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙