FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 17. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati:
ZAGREB, 17. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Kriza HSS-a prisutna je na svim razinama i u gotovo svim sredinama, ocijenio je jučer predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić pred Glavnim odborom stranke. Tu alarmantnu ocjenu iznio je politički analizirajući svibanjske lokalne izbore, na kojima je HSS ostvario "nezadovoljavajući" izborni rezultat, odnosno osvojio petinu vijećničkih mandata manje nego na izborima 2001.

DONJI KUKURUZARI - U Donjim Kukuruzarima, sjedištu istoimene općine na kostajničkom području, sinoć je svečano otkrivena spomen bista prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Svečanost u tom mjestu, u kojem su nastanjeni pretežno Hrvati protjerani iz bosanske Posavine, održana je u povodu Dana općine, a bistu je otkrio sudac Ustavnog suda dr. Milan Vuković.

PULA -Tradicionalnim vatrometom te svečanom ceremonijom sinoć je u pulskoj Areni otvoren 52. pulski festival igranog filma, najstariji filmski festival u Hrvatskoj i jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi. Središnje mjesto festivala pripast će hrvatskim filmovima i filmskim umjetnicima, a sedam hrvatskih naslova bit će, do 23. srpnja, prikazano kao prvi film večeri u Areni. Festival je otvorio ministar kulture Božo Biškupić, a nakon svečanosti otvaranja pulskoj je publici prikazan film "Dva igrača s klupe" redatelja Dejana Šorka.

RIJEKA -Talijanska sopranistica Mariella Devia i mezzosopranistica Luciana D'Intino sinoć su u Marijinu perivoju na Trsatu održale koncert na kojemu su pred punim gledalištem izvele uvertire i arije iz opera poznatih svjetskih kompozitora. Orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca ravnao je talijanski dirigent Fabrizio Ventura.

OSIJEK - Scenska kantata "Carmina burana", njemačkog skladatelja Carla Orffa, sinoć je premijerno izvedena na "Osječkom ljetu kulture", na ljetnoj pozornici u dvorištu Rektorata osječkoga Sveučilišta. U glazbenoj priredbi sudjelovalo je više od 130 izvođača. Uz mađarsku sopranisticu Moniku Kovacs, tenora Svetu Komnenovića Matošića i baritona Berislava Jerkovića, nastupili su Akademski zbor "Josip Juraj Strossmayer", Vokalni ansambl "Brevis", Dječji zbor "Osječki zumbići" te instrumentalni solisti iz Osijeka i Zagreba, a izvedbom je ravnao Saša Britvić.

RIJEKA - Dramska predstava "Mirisi, zlato i tamjan" koju je na osnovi istoimenog kultnog romana Slobodana Novaka dramatizirao Matko Botić u suradnji s režiserom predstave Vinkom Brešanom bit će praizvedena u sumrak 20. srpnja u portiću na Kantridi, najavljeno je sinoć na konferenciji za novinare. Ta je predstava posljednja premijera ovogodišnjeg kazališnog i kulturnog festivala Riječkih ljetnih noći koje se održavaju od 23. lipnja do 26. srpnja na više lokacija u gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙