FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 21 sat
ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 21 sat

STARIGRAD/PAKLENICA - Jedna je osoba poginula, a druga je teško ranjena danas poslijepodne, oko 15,30 sati, na Velikom rujnu na Velebitu, ponad Starigrada - Paklenice od eksplozije mine, doznaje se u zadarskoj Policijskoj upravi. Od, kako se pretpostavlja, eksplozivne naprave zaostale iz rata poginuo je Nikola Marasović (77), a ranjen je Ante Marasović (63), obojica iz Starigrada. Zbog nepristupača terena, helikopter Hrvatske vojske prevezao je ranjenoga Antu Marasovića u zadarsku Opću bolnicu. Dvojica stradalih, kako se neslužbeno doznaje, najvjerojatnije su se kretali po Velikom rujnu, gdje imaju vikendice.

KRALJEVICA - U brodogradilištu Kraljevica danas je predan naručitelju, riječkoj Jadroliniji putnički ro-ro brod "Marjan", vrijedan 8,2 milijuna eura. Brod "Marjan" može prevesti 800, a u ljetnim uvjetima i do 1200 putnika te 130 osobnih automobila. Dva dana "Marjan" će ploviti na liniji Valbiska-Merag, a nakon toga održavat će liniju od Splita do Supetra. Novi Jadrolinijin brod izgrađen je za 10 mjeseci. Brod "Marjan" blagoslovio je i krstio riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, a kum je bio predsjednik Sabora Vladimir Šeks. Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta je rekao da će za nekoliko dana biti potpisani ugovori o subvencioniranju ribarskih brodova s 28 naručitelja, kao i ugovori za izgradnju 10 izletničkih brodova.

PULA - Središnje mjesto pulskog filmskog festivala, koji se večeras otvara u Areni, i ove godine pripada hrvatskim filmovima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli na kojoj se predstavila i ekipa filma "Dva igrača s klupe", koji će biti prikazan nakon svečanog otvorenja. "U sklopu ovogodišnjega Festivala bit će prikazano sedam hrvatskih filmova, a raznolikost tema, generacijskih pripadnosti autora te vrlo različitih filmskih estetika jamči zanimljiv nacionalni program", rekao je umjetnički ravnatelj Festivala Zlatko Vidačković. Ostali filmovi, njih 49, bit će prikazani u sklopu festivalskih programa, osim u Areni i u Zajednici Talijana, te u Istarskome narodnom kazalištu. Filmski festival u Puli trajat će od danas do 23. srpnja.

GOSPIĆ - Autocesta Zagreb-Split novi je izazov za poduzetnička ulaganja u Ličko-senjskoj županiji, a njene prirodne vrijednosti su šansa za brži razvoj, ocijenili su danas u Gospiću predstavnici Županije, Vlade i županijskih javnih poduzeća na radnom sastanku o mogućnostima razvoja Županije. Ministarstvo gospodarstva poduprijet će uređenje poslovnih zona u kojima će domaći i strani ulagači ostvariti svoje projekte, rekao je ministar gospodarstva Branko Vukelić. Sudionici današnjeg radnog sastanka nazočili su i puštanju u promet rekonstruirane i modernizirane županijske ceste Trnovac-Jadovno na Velebitu duge 4,5 kilometara u čiju je izgradnju uloženo milijun i 700 tisuća kuna.

SPLIT- U Marini kod Trogira na jadranskoj magistrali popodne nešto prije 16 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo vozač motocikla marke "honda" bez registracijskih oznaka, priopćila je PU splitsko-dalmatinska. Do nesreće je došlo kad je kombi splitskih registracijskih oznaka, vozeći iz pravca Trogira ka Marini, pri skretanju ulijevo na makadamsku cestu naletio na motociklista. Vozač motocikla, koji je nosio zaštitnu kacigu, na mjestu je ostao mrtav, kaže se u priopćenju.

GORNJI MACELJ - Zagorka policija priopćila je danas da je sinoć oko 22 sata spriječila četvero državljana Srbije i Crne Gore u pokušaju ilegalnog prijelaza hrvatsko-slovenske granice. Policija je ilegalce zatekla na silasku s državne ceste D1 prema Trakošćanu, oko 200 metara od graničnog prijelaza Macelja, u kontroli dvaju vozila kojima su upravljali slovenski državljani. Na Prekršajnom sudu u Krapini državljani SiCG platili su novčane kazne, a izrečena im je i zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske.

GOSPIĆ - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta rekao je danas u Gospiću da nas velika prometna gužva mora veseliti, jer znači velik broj posjetitelja i dobru turističku sezonu. Jednostavno se trebamo naviknuti i s tim naučiti živjeti vikendom, kao svagdje u Europi, rekao je ministar Kalmeta odgovarajući na pitanja novinara danas u Gospiću, u kojem se kratko zadržao na putu za Kraljevicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙