FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska - Rumunjska 1:1

SPLIT, 15. srpnja 2005. (Hina) - Nakon prvog dana susreta četvrtfinalateniskog Davis Cupa između reprezentacija Hrvatske i Rumunjske, što seigra u Splitu, rezultat je 1:1.
SPLIT, 15. srpnja 2005. (Hina) - Nakon prvog dana susreta četvrtfinala teniskog Davis Cupa između reprezentacija Hrvatske i Rumunjske, što se igra u Splitu, rezultat je 1:1.

U prvom susretu dana Andrej Pavel je nakon tri sata i 40 minuta pobijedio Maria Ančića 1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4, a u drugom dvoboju Ivan Ljubičić je bez većih problema porazio Viktora Hanescua 6:3, 6:2, 7:6 (3) i izjednačio rezultat na 1:1.

Ljubičić je pobjedu ostvario nakon sat i 47 minuta igre. Rumunjski tenisač u prva dva seta nije imao nikakvih izgleda, jedino je u trećem setu uspio parirati prvom hrvatskom igraču, no "Ljubo" je smireno odradio set i u trinaestoj igri slavio.

"Formu sam tempirao za Davis Cup. Zadovoljan sam igrom. Odlično se slažem s Ančićem i vjerujem da ćemo sustra u paru upisati pobjedu i tako se približiti polufinalu. Nadam se da ćemo imati podršku navijača kao i danas," kazao je Ljubičić.

U prvom meču dana Pavel je porazio Ančića 1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4. Bio je to sjajan meč, prepun preokreta i odličnih poteza, no nažalost pobjeda je pripala rumunjskom tenisaču koji je manje griješio. Ančić je imao ukupno 15 break lopti, no iskoristio je tek četiri. Načinio je 40 pogrešaka i 10 dvostrukih pogrešaka. Nije mu pomogao niti 31 as.

"Bio je to izuzetno težak meč. Propustio sam dosta prilika, što je presudilo. U pojedinim trenucima nisam imao niti sreće, Pavel je sve ključne poene odigrao savršeno. Izuzetno mi je teško nakon poraza," kazao je Ančić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙