FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. srpnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. srpnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Glumac Brad Pitt pušten je iz bolnice u Los Angelesu u koju je primljen u ponedjeljak navečer. Pitt je primljen u Cedars Sinai medicinski centar sa simptomima koji su ukazivali na gripu, ali je poslije utvrđeno da pati od "blagog oblika virusnog meningitisa", objavio je njegov ured za odnose s javnošću. Nikakve daljnje informacije o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju nisu objavljene.

MONTREAL - Jedan je montrealski aukcionar najavio da će organizirati dražbu četiri crteža Adolfa Hitlera, što je izazvalo ogorčenje i osudu židovske zajednice u Kanadi. Iegor de Saint Hippolyte rekao je da će se privatna aukcija održati 19. srpnja, te da će na njoj biti ponuđene i dvije Božićne čestitke nacističkog vođe iz 1935. i 1938. godine. On je kazao da je sadašnji vlasnik tih predmeta želio ostati anoniman, te je odbio reći koju cijenu očekuje da će ponuđeni predmeti postići. Upitan o moralnost svog postupka, rekao je: "Ja jednostavno radim svoj posao, a to je prenošenje povijesti drugim ljudima i očuvanje predmeta koji su važni za čovječanstvo."

ROCKPORT - Votka s dvije kockice leda ušla je ovog tjedna u povijest kao prvo alkoholno piće prodano u obalnom gradu Rockportu u američkoj saveznoj državi Massachusetts od 1933. godine. "Ovo je veliki dan za Rockport", rekao je Peter Beecham koji je vodio kampanju da se u gradu ukine zabrana prodaje alkoholnih pića uvedena prije 72 godine. "A i ovo je dobro", dodao je Beecham nazdravljajući čašom votke Grey Goose koju je platio 7,50 dolara. Do ovog tjedna je Rockport, miran gradić 55 kilometara sjeverno od Bostona, bio jedan od 17 gradova u Massachusettsu u kojima nije dopuštena trgovina alkoholnim pićima, ponekad na uštrb turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙