FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oli Rehn na internetu s mladima iz zemalja zapadnog Balkana

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Povjerenik Europske komisije (EK) zaproširenje Oli Rehn razgovarao je u srijedu preko Interneta s mladimaiz zemalja zapadnog Balkana o proširenju Unije, europskimperspektivama njihovih zemalja, mogućnostima školovanja u EU-u idrugim europskim temama.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Povjerenik Europske komisije (EK) za proširenje Oli Rehn razgovarao je u srijedu preko Interneta s mladima iz zemalja zapadnog Balkana o proširenju Unije, europskim perspektivama njihovih zemalja, mogućnostima školovanja u EU-u i drugim europskim temama.

Javno praćenje 'chata' s povjerenikom Rehnom organizirano je istodobno u pet gradova regije, među ostalim i u Zagrebu u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Internetski razgovor pratio se u EU info centrima zemalja obuhvaćenima Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji te na Kosovu.

Po riječima glasnogovornice Delegacije EK-a u Hrvatskoj Mirele Rašić, cilj chata s Rehnom je potaknuti dijalog i razumijevanje među mladima iz zemalja SPP-a.

"Mladima tih zemalja želimo poručiti kako je partnerstvo s EU-om u interesu njihovih zemalja, a ne samo članica Unije", rekla je Rašić.

Ona je pred tridesetak studenata, članova čitaonice i zainteresiranih građana predstavila novi Web portal Delegacije EK-a "EU za mlade" s informacijama o Uniji i programima za mlade koje ona nudi.

Građani su upoznati i s publikacijom "Putujmo Europom" koja sadrži korisne informacije za sve koji se odluče posjetiti neku od članica Unije.

O mogućnostima školovanja i stipendiranja u Uniji govorili su predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, koji su nazočne upoznali i s posebnim programima informiranja o Europskoj uniji namijenjenima učenicima, studentima i ostalim građanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙