FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 13. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas da inspekcijski nadzor u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli nije utvrdio da je bilo seksualnog iskorištavanja štićenika Doma. Inspekcijskim nadzorom nije utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela ni vanjskih suradnika niti radnika Doma, kaže se u priopćenju državne tajnice za socijalnu skrb Dorice Nikolić. U Domu su pronađene određene nepravilnosti glede zakonitosti rada (primjerice, vezane za rad Upravnog i Stručnog vijeća, općih akata i sl.) koje ne utječu bitno na pružanje usluga skrbi izvan vlastite obitelji korisnicima Doma. Sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi, Domu će rješenjem Ministarstva biti naređene mjere, te rokovi za njihovo otklanjanje.

OSIJEK - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo izjavio je danas kako su zbog nepovoljnih vremenskih prilika i velike količine oborina, na jarim poljoprivrednim kulturama u gotovo svim jedinicama lokalne samouprave pričinjene velike štete te kako će Županija za pojedine kulture vjerojatno proglasiti stanje elementarne nepogode. Na sastanku s gradonačelnicima i općinskim načelnicima Bubalo je kazao kako prve procjene govore da bi šteta mogla iznositi i do 40 milijuna kuna. Podsjetio je kako je veliki problem stanje kanalske mreže (za odvodnjavanje) i izrazio je uvjerenje da će država poduzeti određene mjere kako bi ti kanali postali prioritet Ministarstva poljoprivrede i "Hrvatskih voda".

ZAGREB - Početak današnjeg saborskog zasjedanja obilježio je zahtjev HSS-a da se rasprava o izmjenama Zakona o PDV-u odgodi, dok se o njima ne očituje Odbor za turizam, te prosvjed Kluba HSP-a protiv nekih jučerašnjih izjava predsjednika Vladimira Šeksa. Pero Kovačević iz HSP-a podsjetio je da je Šeks jučer, okupljajući kvorum za proširenje dnevnog reda, od HSP-ovca Miroslava Rižića zatražio da u sabornicu dozove saborskog kolegu Tončija Tadića. "Di je Tadić?: On bi u Japan: u Japan će ići drugom prilikom", kazao je jučer Šeks, a tonski zapis te izjave prenio je i jučerašnji HTV-ov Dnevnik. "To ste rekli sračunato, kako bi potaknuli medijske špekulacije da HSP čini saborsku većinu onda kad to odgovara HDZ-u", spočitnuo je Kovačević Šeksu, ističući da HSP nije ničija marioneta, te da samostalno odlučuje o svim Vladinim prijedlozima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙