FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 13. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 13. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

KARACHI - Najmanje 200 ljudi poginulo je u sudaru triju vlakova u srijedu na kolodvoru u Ghotki, na jugu Pakistana, objavila je pakistanska javna televizija PTV. Brzi vlak Karachi express udario je u putnički vlak Quetta express koji je zaustavljen stajao na kolodvoru u Ghotki. U njih se potom zabio i treći putnički vlak koji je stigao na stanicu. Ukupno je 19 vagona izbačeno iz tračnica. Ghotka je važno željezničko čvorište smješteno između dva najveća pakistanska grada Kharachija i Lahorea. Policija je priopćila da je zasad iz krša izvadila 125 tijela. Prema nekim izvorima, ozlijeđenih bi moglo biti i do tisuću.

LONDON - Do sada je identificirano jedanaest osoba poginulih u terorističkom napadu u Londonu, izvijestio je u srijedu Scotland Yard. Prema još uvijek nepotpunim podacima u četiri bombaška napada u četvrtak 7. srpnja poginule su najmanje 52 osoba, a ozlijeđeno ih je oko 700. U napadima su poginula i četiri počinitelja, izvijestila je policija.

TULKARM - Izraelska je vojska u srijedu rano ujutro upala u grad Tulkarm na Zapadnoj obali, u znak odmazde za palestinski samoubilački napad u Netanyji u utorak, i ubila jednog palestinskog policajca, objavili su očevici. Nekoliko sati nakon što se pripadnik Islamskog džihada iz Tulkarma raznio pokraj robne kuće u obližnjem izraelskom gradu Netanyji i usmrtio tri žene, dvadesetak oklopnih vozila izraelske vojske ušlo je u taj grad na Zapadnoj obali, koji je formalno pod upravom palestinskih vlasti. Zasad nije sasvim jasno kako je toj operaciji ubijen palestinski policajac. Očevici tvrde da su u Izraelci bez razloga otvorili vatru na palestinsku policijsku kontrolnu točku, a vojnici tvrde da je na njih iz tog pravca ranije zapucano.

BAKUBA - U utorak navečer u sunitskoj džamiji u istočnom iračkom mjestu Jalowla blizu iranske granice u eksploziji bombe poginule su dvije osobe, a ozlijeđeno ih je 16, izvijestila je u srijedu policija, dodavši kako je šest ozlijeđenih u teškom stanju. Eksplozija se dogodila usred sektaških napetosti između šijitskih i sunitskih muslimana. Sunitski pobunjenici u posljednje su vrijeme izveli više bombaških napada u blizini šijitskih džamija ili u njima, izražavajući na taj način nezadovoljstvo novom iračkom šijitskom vladom, javlja AFP.

BAGDAD - Šef glavnog stožera američkih vojnih snaga u Iraku general Richard Myers u utorak navečer je izvijestio kako su njegove snage u Bagdadu uhitile jednog od najbližih suradnika zapovjednika Al-Qaide u Iraku Abu Mussaba Al-Zarqawija, emira Abu Abd Al-Aziza. "Njegovo uhićenje znatno će utjecati na Zarqawijeve akcije", ocijenio je Myers. Nije objavio pojedinosti o uhićenju niti je iznio podatke o eventualnom uhićenju drugih Zarqawijevih suradnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙