FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 12. srpnja

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 12. srpnja.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. srpnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 15. sjednicu raspravom o Vladinu prijedlogu izmjena ovogodišnjega državnoga proračuna. Vlada predlaže smanjenje proračunskih prihoda za 786 milijuna kuna pa bi oni u konačnici iznosili 85,5 milijarda kuna. Visina rashoda ostala bi gotovo u sadašnjim okvirima, odnosno oko 92 milijarde kuna, s tim da će se na troškovnim stavkama prerasporediti nešto više od milijardu kuna. Proračunski će se manjak s planiranih 3,7 povećati na 4,2 posto BDP-a. Sabor, koji ulazi u zadnji redoviti radni tjedan prije ljetne stanke, dnevni će red, vjerojatno, dopuniti novim točkama prispjelim iz Vlade. Na popisu je 16 točaka, a koje će biti uvrštene u dnevni red, odlučit će saborski zastupnici (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Ispraćaj i pokop hrvatskog branitelja Marijana Bingule čiji su posmrtni ostaci ekshumirani sa vukovarskog Novog groblja a identificirani DNA metodom na osječkom Medicinskom fakultetu. Hrvatska još potražuje 1148 nestalih i zatočenih osoba. (Gradsko groblje Miroševac, Aleja hrvatskih branitelja u 16,30 sati).

KRIŽEVCI - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac obići će učenike srednje škole "Ivan Seljanec" u Križevcima i Kuću solidarnosti koju su učenici kao dijelom svojeg ispita zrelosti gradili svojim socijalno ugroženim sumještankama (10,30 sati).

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati održat će konferenciju za novinare na temu: "Treba li nam reforma zdravstvenog osiguranja i kakva?" (Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8 u 11 sati).

BJELOVAR - Nakon što je već treći put u proteklih desetak dana Bjelovarsko-bilogorsku županiju pogodilo olujno nevrijeme sjednicu će održati županijsko Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda (Ured župana, Starčevićeva 8 u 8 sati).

RIJEKA - Početak Dana crnogorske kulture koji se u Rijeci održavaju do 16. srpnja. U sklopu Dana bit će održana svečana skupština Nacionalne zajednice Crnogoraca Rijeke i Petrovdanski sabor Crnogoraca Hrvatske.

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Nevene Leskovar

navečer - Dubravka Dadić

telefon : 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙