FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitonosne prodaje oslabile američku valutu

LONDON, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dolar se u ponedjeljakspustio ispod najviših razina u zadnjih 14 mjeseci prema euru inajviše razine u zadnjih 19 mjeseci prema britanskoj funti nakonrazočaravajućeg podatka o novim radnim mjestima u SAD-u, a njegovoslabljenje pripisuje se najvećim dijelom dobitonosnim prodajama.
LONDON, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dolar se u ponedjeljak spustio ispod najviših razina u zadnjih 14 mjeseci prema euru i najviše razine u zadnjih 19 mjeseci prema britanskoj funti nakon razočaravajućeg podatka o novim radnim mjestima u SAD-u, a njegovo slabljenje pripisuje se najvećim dijelom dobitonosnim prodajama.

Dolar je oslabio 0,25 posto prema euru, koji trenutno stoji 1,2015 dolara, nakon što je prošli tjedan zabilježio najvišu razinu u zadnjih 14 mjeseci od 1,1866 dolara za euro. Oslabio je i 0,4 posto prema funti koja sada stoji 1,7441 dolar, nakon prošlotjedne najviše 19-mjesečne razine od 1,7307 dolara za funtu, zabilježene nakon londonskih bombaških napada.

Oslabio je i prema jenu, nekih 0,2 posto, na 112 jena za dolar.

Naime, u prošli je petak objavljen ključan podatak o 146 tisuća novih radnih mjesta otvorenih u lipnju u SAD-u, manje nego se očekivalo, premda se to smatra dovoljnim da američka središnja banka Fed nastavi sa zaoštravanjem monetarne politike.

Euru s druge strane pomoglo je luksemburško prihvaćanje prijedloga europskog ustava, nakon što su isti odbili Francuzi i Nizozemci na nedavno održanim referendumima.

"Raspravljajući o mogućem smanjenju kamatnih stopa u proteklih nekoliko mjeseci, trgovci su, čini se, sada pomireni s činjenicom da će Europska središnja banka ustvari u kratkom roku zadržati nepromijenjenu monetarnu politiku, unatoč činjenici da stopa nezaposlenosti ostaje blizu rekordnih razina", kazao je Tim Wibraham, trgovac u CMC Groupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙