FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

BJELOVAR - Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štete od olujnog nevremena, bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik Uprave Erste & Steiermarkische Bank potpisali su danas ugovor kojim se se stradalim seljacima, korisnicima županijskog kredita, omogućuje bez naknade odgoda otplate kredita. Prema ugovoru, koji su potpisali župan Damir Bajs i predsjednik Uprave banke Petar Radaković, odgoda kratkoročnih poljoprivrednih kredita je za šest mjeseci, a dugoročnih kredita za godinu. Troškove će kamata za to vrijeme platiti županija. Županija će banci dostaviti popis stradalih poljoprivrednika korisnika kredita, a klijenti te banke s pozitivnim poslovanjem moći će ostvariti i do 30 posto veće minuse na tekućim računima. Erste & Steiermarkische banka darovala je županiji ček od 100 tisuća kuna za pomoć stradalim poljoprivrednicima, a osnovan je i Fond za pomoć poljoprivrednicima sa žiro računom u toj banci. Na potpisivanju ugovora bili su i načelnici općina koje je pogodilo nevrijeme i požalili se na nedjelotvornost protugradne obrane i nedostatak raketa. Župan Bajs je od Državnog hidrometeorološkog zavoda zatražio hitnu nabavu protugradnih raketa, jer se, ustvrdio je, pokazalo da su najveće štete upravo tamo gdje rakete nisu ispucane.

OSIJEK/NAŠICE - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo proglasio je danas stanje elementarne nepogode za općine Podgorač i Koška na našičkome području, koje je u petak zahvatilo olujno nevrijeme. Obilna kiša i olujni vjetar uzrokovali su veliku materijalnu štetu na stambenim objektima i poljoprivrednim kulturama. Voda je ušla u više desetaka obiteljskih kuća i u gospodarske zgrade, iz kojih je bujica nosila životinje, a poplavljena su polja i vrtovi. Župan je obvezao općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementrane nepogode općina Podgorač i Koška te Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta da pokrenu postupak u svezi konačne procjene štete. Osječko-baranjska županija osigurala je sredstva za pomoć najugroženijim obiteljima, za što će izdvojiti od 100.000 do 150.000 kuna.

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) predstavili su danas 800 tisuća eura vrijedan CARDS twinning projekt "Potpora hrvatskom sustavu dodjele državnih potpora", koji je prvenstveno usmjeren na jačanje institucionalnog kapaciteta Agencije. Ovaj će se projekt provoditi tijekom narednih 18 mjeseci, a trebao bi pomoći Hrvatskoj da razvije sustav kontrole državnih potpora te da među hrvatskim institucijama koje dodjeljuju državne potpore i korisnicima tih potpora podigne svijest o toj tematici i razumijevanje sustava državnih potpora. Prvi tajnik Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Oskar Benedikt je tom prilikom kazao da Europska unija posebno vodi računa o pravilnoj raspodjeli državnih potpora, ukazujući na važnost razumijevanje štetnosti krivo dodijeljenih potpora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙