FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 10. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 10. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Stotinjak sudionika danas održanoga "Zagreb Pride 2005." tražili su prolazeći ulicama gradskog središta potporu za donošenje zakona o registriranom partnerstvu. Pripadnici lezbijske, gay, biseksualne, transrodne, transseksualne, interseksualne i queer populacije upozorili su na diskriminaciju pojedinaca s obzirom na njihovu spolnu orijentaciju. Sudionici parade smatraju da bi zajednicu homoseksualnih partnera zakonom trebalo izjednačiti s brakom muškarca i žene. Koordinatorica lezbijske skupine "Kontra" Sanja Juras želi da što više političkih stranaka i građana podupre takav zakon jer on, kako je rekla, ukida diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije u sklopu obiteljskog zakonodavstva.

SPLIT - Udruga Zeleni Dalmacije danas je na izvoru rijeke Jadra održala eko-skup, koji je nastavak njezine akcije radi zaštite kraških voda u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Glasnogovornica Zelenih Dalmacije Marijana Kragić rekla je kako je svrha tog skupa skrenuti pozornost javnosti na rad kamenoloma "Klis Kosa" u neposrednoj blizini izvora Jadra. Zeleni Dalmacije smatraju da je nastavak rada tog rudnika opasan jer može uzrokovati golemu štetu i nesagledive posljedice kad je riječ o opskrbi pitkom vodom više od 300 tisuća stanovnika srednje Dalmacije.

METKOVIĆ - Neretvanski poljoprivrednici i Udruga plasteničke proizvodnje iz doline Neretve zapriječili su danas do 13 sati prometnicu Metković-Doljani, blizu graničnoga prijelaza Doljana između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prosvjedujući zbog nelegalnog uvoza poljoprivrednih proizvoda. Upozorili su da zbog nelegalnog uvoza poljoprivrednih proizvoda iz Bosne i Hercegovine, te preko te države i proizvoda iz Srbije i Crne Gore, Makedonije i ostalih zemalja, ne mogu prodati svoje povrće, u prvome redu rajčice i papriku s neretvanskog područja te širega hrvatskog područja. Zbog prosvjeda je došlo i do prometnih zastoja, a promet je djelomično tekao preko graničnoga prijelaza Gabele Polja prema Metkoviću.

ŠIBENIK - Predsjednici devetnaest ekoloških udruga s područja Dalmatinske zagore danas su nešto poslije 12 sati mirno prosvjedovali ispred ulaza u Nacionalni park "Krka" zbog planirane gradnje regionalnog središta za odlaganje otpada u Lećevici, na granici Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Nazvavši to "Černobilom pred Krkom", predstavnici ekoloških udruga dijelili su posjetiteljima letke kojima upozoravaju da je "nedopustiva izgradnja odlagališta smeća nad bunarom života na 10 kilometara zračne udaljenosti od Nacionalnog parka "Krka" i u neposrednoj blizini izvora Jadra i Čikole.

KARLOVAC - Karlovačkoj policiji jučer je prijavljeno da je pronađena krivotvorena novčanica od 200 kuna u dnevnom utršku karlovačkoga hipermarketa "Era tornado", priopćila je danas karlovačka Policijska uprava. Serijski broj novčanice je A 4362966, a u lipnju i srpnju na području Karlovačke županije pronađeno je dvadesetak krivotvorenih novčanica od 200 kuna s istim serijskim brojem. Policija ponovno upozorava građane da budu oprezni pri preuzimanju novca jer krivotvorine nemaju zaštitne niti ni zaštitne žigove, a papir je krući nego papir pravih novčanica.

RIJEKA - Preko graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka u Primorsko-goranskoj županiji od petka do danas u 13 sati u Hrvatsku je ušlo 70.500 osoba, od kojih su većina strani državljani, izvijestila je postaja granične policije u Rupi. Istodobno je preko tih graničnih prijelaza iz Hrvatske otputovalo 65.800 osoba. Jutros na tim prijelazima nije bilo veće gužve i nije se dugo čekalo u koloni, izvjestila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙