FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 8. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Ukupan dug umirovljenicima prema izračunu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iznosi 11,5 milijardi kuna, a toj brojci treba pridodati i oko 2,3 milijardi kuna kamata, rečeno je sinoć u hrvatskoj Vladi nakon sastanka koalicijskih partnera HDZ-a i HSU-a. Na višesatnom sastanku dogovoreni su i načini povratka duga. Pravo na obeštećenje ima 423.034 osoba, a dug će im se vratiti preko Fonda umirovljenika. Umirovljenici će, prema tom dogovoru, novac dobiti na dva načina - za dvije godine uz diskont od 50 posto, ili cijeli iznos kroz osam godina. Onima koji žele cijeli iznos dug će se početi isplaćivati nakon dvije godine počeka i u šest godišnjih rata.

SPLIT - U suradnji s Muzejom Louvre iz Pariza i Homero iz Ancone u Splitu je sinoć u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika otvorena taktilna izložba "U dodiru s antikom". Izložba, izvorno nazvana "Po uzoru na antiku", namijenjena slijepim i slabovidnim osobama, a nastala je 2001. godine kao projekt Taktilne galerije Muzeja Louvre. Izložba obuhvaća odljeve i kopije izvornih antičkih djela kao i onih nastalih po uzoru na ranija antička djela.

ZAGREB - Predstavljanjem knjige "Helenistička filozofija - Epikurovci, stoici i skeptici", koju su priredili Pavel Gregorić, Filip Grgić i Maja Hudoletnjak Grgić, izdavačka kuća KruZak obilježila je sinoć u Novinarskome domu desetljeće djelovanja. Knjiga "Helenistička filozofija - Epikurovci, stoici i skeptici" je zbirka koja pruža pregled u osnovne pravce i probleme helenističke filozofije.

ZAGREB - Hrvatske su banke tijekom prošle godine odobrile 141,07 milijardi kuna kredita ili 17,17 posto više nego u prethodnoj godini, pri čemu je 62,8 milijardi kuna kredita (porast od 23,17 posto) plasirano stanovništvu, a 58,88 milijardi kuna (porast od 11,96 posto) hrvatskom gospodarstvu. U kreditiranju je lani predvodila Zagrebačka banka, a slijede je Privredna banka Zagreb te Erste & Steiermaerkische banka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙