FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rio de Janeiro protiv pit bullova

RIO DE JANEIRO, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Pit bullovima jezabranjen pristup na plaže i ostale javne površine u Rio de Janeirunakon brojnih slučajeva napada tih pasa na ljude, posebice djecu.
RIO DE JANEIRO, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Pit bullovima je zabranjen pristup na plaže i ostale javne površine u Rio de Janeiru nakon brojnih slučajeva napada tih pasa na ljude, posebice djecu.

Naime, mnogi stanovnici Rio de Janeira, jednog od gradova s najvećom stopom kriminala na svijetu, zbog osobne zaštite posjeduju pit bullove, neustrašive pse čuvare. U gradu ih ima više od 30.000.

Međutim, nakon punih šest godina rasprave i vaganja argumenata "za" i "protiv", vlasti su zbog brojnih slučajeva napada tih pasa na obične prolaznike, posebice nakon ovogodišnjeg ubojstva jedne 72-godišnje starice i jednog djeteta, zabranile uzgoj, uvoz i prodaju pit bullova na području cijele brazilske savezne države Rio de Janeiro i psi će morati biti sterilizirani u roku od nekoliko mjeseci.

U dodatku toj odluci, pit bullovi, rotvajleri, dobermani i brazilske doge moći će izlaziti na ulice samo od 22 do 5 sati ujutro, ali i tada će ih vlasnici morati držati podalje od javnih parkova i trgova. Štetati ih mogu samo punoljetne osobe, uvijek na povodcu i s brnjicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙